Нема святих…

Богдан Карпенко

Мені часто у коментах у твітері доводиться відповідати на одне і те саме запитання від людей, які бачать навкруги виключно негатив. Воно приблизно звучить так: “А ви що вважаєте, що БПП і НФ святі? Там нема корупції, що ви їх підтримуєте?” Вирішив одним постом дати відповідь всім: мені очевидно, що ні БПП, ні НФ – ніякі не святі. Але БПП, і НФ – працюють, і беруть відповідальність на себе, розумієте? Не бояться приймати складні рішення, які не сподобаються населенню, яке хворе популізмом. Не бояться приймати складні рішення, бо ці рішення потребує країна, щоб втриматись, і розвиватись. Так, складні рішення б’ють рейтинг коаліції, і куди вигідніше, з точки зору рейтингу, тим же БПП, чи НФ, робити так, як робить, наприклад, Садовий: коли при проблемі він не береться її вирішувати, а починає корчити з себе мученика, і ниє, що йому вічно хтось заважає (згадайте історію зі сміттям, наприклад).

Я підтримую коаліцію, тому що коаліція ПРАЦЮЄ, поки інші стоять збоку і тупцяють ніжками, та займаються критиканством, перетворюючи українців на дурнів, дурнів, які починають вірити, що можна отримати все, одразу, і, при цьому, нічого не робити, а “злочиннавлада” їм не дає то великещастя отримати. Мені багато хто з учасників коаліції не подобається, пробачте, але інших депутатів, які би не боялись брати відповідальність на себе – у нас сьогодні нема. І не бачу кращих сьогодні. Не бачу жодної іншої сили, яка би позиціонувала себе, як така, що не боїться відповідальність брати, та доводила це не тільки словом, а реальним ділом. Зате бачу виключно табун політичних сил, які декларують більшовизм атабратьіпадєліть, типу РНС.

І ще мене дуже дивує наступне: ось є мій вибір, я про нього заявляю відкрито: мене влаштовує ПП, мене влаштовує коаліція, і я щоденно, тими можливостями, котрі маю у соцмережах, показую зміни в країні, показую, чому мене влаштовують дані політичні сили, незважаючи на дуже багато питань до багатьох окремих учасників цих сил по їх біографії. А що роблять опоненти? Вони не тільки не доводять, чому їх фаворити-опозиціонери кращі, ну, щоб можна було порівняти, вони, навіть, часто не можуть назвати, хто ж їх політичні фаворити. Виходить ситуація, коли велика частина опонентів у соцмережах просто займається критиканством, не пропонуючи альтернативи, а, якщо таки має ту альтернативу, то не показує, а чим же дана альтернатива краща, ні, не показують, вони зазвичай тільки цитують критиканство від даної альтернативи у сторону влади, влади, яка відповідальність на себе взяти не побоялась у цей дуже складний час.

Автор