«Забудьте політичні чвари, захистіть країну» – Турчинов (відео)

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов у п’ятницю у сесійній залі закликав народних депутатів підтримати у першому читанні законопроект «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях».

Звертаючись до парламентаріїв, Секретар РНБО України наголосив, що цей документ нині є вкрай важливим, оскільки

«Путін хоче приховати свою агресію під миротворчою операцією і натягнути на роги агресора блакитні шоломи. Країна-агресор, визначена законодавством, ніколи не зможе брати участь у будь-яких миротворчих заходах», – пояснив він.

О. Турчинов також відповів на спекуляції навколо норм законопроекту.

Зокрема він заявив, що питання звільнення Криму не знято з порядку денного, і Україна продовжує боротьбу за визволення своєї території. «Якщо є бажання розширити цю позицію у другому читанні, – переконаний, що Верховна Рада не заперечуватиме проти цього і підтримає», – сказав Секретар РНБО України.

О. Турчинов також спростував заяви про нібито небезпеку використання Збройних Сил України у незаконний спосіб у мирний час, зазначивши, що відповідно до законопроекту застосування ЗСУ обмежено Луганською і Донецькою областями для звільнення окупованих територій.

«Не треба спекулювати і навколо торгівлі: РНБО України заборонила торгівлю з окупованими територіями. Це рішення не може скасувати ані військовий командир, ані хтось інший», – підкреслив він, додавши: «Тому всі спроби спекуляцій навколо цього є спробою прикрити своє злочинне неголосування за важливий для країни закон».

О. Турчинов закликав депутатів «забути політичні чвари, згадати про країну, захистити країну і прийняти відповідальне рішення, підтримавши цей закон».

Джерело

Автор