На полігоні НГУ продемонстрували автоматичні карабіни M4 – WAC-47 (фото, відео)

Сьогодні на полігоні Національної Гвардії України біля Нових Петрівців у присутності представників РНБО, Генерального директора ДК “Укроборонпром” Романа Романова та керівників ДП “Укроборонсервіс” та Aeroscraft пройшла демонстрація автоматичних карабінів M4 – WAC-47.

Під час демонстрації перевірені бойові та експлуатаційні властивості автоматичних карабінів M4 – WAC-47, як у калібрі 7,62 так і  5,56-мм. Завдяки цьому зібрані всі побажання військовиків, що допоможе зробити нову зброю відповідною побажанням українських військових.

Автоматичний карабін M4 побудований за модульним принципом та дозволяє адаптувати його під різноманітні калібри. Основаною версією M4 – WAC-47 є варіант під калібр 7,62х39, який зараз активно використовуються у Збройних Силах України, але завдяки заміні модулів, що можливо здійснити навіть у польових умовах за 20 секунд, M4 – WAC-47 адаптується до 5.56х45 NАТО – який є основним патроном у країнах Альянсу для цього типу зброї.

“Автоматичний карабін M4 – WAC-47 дає можливість перейти українській армії та оборонній промисловості на стандарти НАТО власними силами. Завдяки зброї, яка буде виготовлятись на українських підприємствах, будуть не тільки створені нові робочі місця та збільшені податки, але і підвищиться технологічність виробництва. Ця зброя, як і інші спільні проекти з країнами-членами НАТО, є залізним доказом того, що Україна та Альянс прискорюють інтеграційні процеси”, – заявив Генеральний директор ДК “Укроборонпром” Роман Романов.

Перша українська партія автоматичних карабінів M4 – WAC-47 готова для випробувань. Виготовлення даної зброї є спільним проектом між ДП “Укроборонсервіс”, що входить до складу “Укроборонпрому”, та американською компанією Aeroscraft. Саме WAC-47 має стати справжньою стрілецькою системою у відповідності до стандартів НАТО.

Карабін M4 – WAC-47 являє собою зброю побудовану на платформі типу AR-15, що завдяки модульній конструкції має можливість зміни калібрів, як під американський набій 5,56х45 мм, так і під радянський 7,62х39 мм, шляхом заміни верхньої частини карабіну.

Після завершення випробувань і в разі прийняття автоматичних карабінів M4 – WAC-47 на озброєння, серійне виробництво нової натовської зброї буде розгорнута на базі ДП “Укроборонсервіс”, що входить до складу “Укроборонпрому”. Важливим аспектом у виробництві є те, що її виробляють в Україні на основі ліцензії від уряду США.

Джерело

Автор