Журнал “The Ukrainian: Life and Culture” руйнує міфи про Україну, які нав’язала світові Росія

Перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак взяв участь у презентації в Києві англомовного журналу “The Ukrainian: Life and Culture” («Українське: життя і культура»), який видається в США силами громадськості і має на меті популяризувати Україну у світі.

Засновники проекту – члени асоціації «Ukrainian Cultural Initiatives» (Arlington, VA) – вважають, що, незважаючи на триваючу війну та складну політичну та економічну ситуацію, сучасна українська культура розвивається за моделями наймодніших європейських культурних трендів. «The Ukrainian: Life And Culture» – це перше видання, яке дає українській культурі міжнародну трибуну, робить Україну більш відомою та зрозумілою за кордоном.

– Такого видання раніше не існувало ані в США, ані в інших англомовних країнах, – говорить головний редактор журналу Інна Головаха. – В Україні виходять чудові журнали про культуру, але вони орієнтовані лише на українську читацьку аудиторію. У США є багато видань української діаспори, які служать потребам дiаспорних спільнот, але вони не поширюються на американську аудиторію та дуже мало розповідають про культурне життя саме сучасної України. Ми зібрали найкращі українські голоси – журналістів, науковців, мистецтвознавців, які допоможуть англомовним американцям більше дізнатися про культуру України і життя українців.

Серед авторів першого номеру журналу – кінознавець Сергій Тримбач, мистецтвознавець Михайло Красіков, науковець Олена Чебанюк, Марина Гримич, американський блогер, який живе в Україні Петер Сантанелло та інші. Над першими номером журналу працювали також літературні редактори Бірґіт Мід, Пенелопа Белл, Елвіс Васкес, Сільвія Ортеґа, Вільям Гікс, художник, дизайнер Олексій Чекаль.

Інна Головаха повідомила, що планується видавати чотири номери журналу на рік у паперовому та електронному вигляді. Поширюватиметься він через передплату, соцiальнi мережi та веб-сторiнку. Перший номер журналу є вже у вільному доступі в інтернеті.

– Свого часу з одним із авторів журналу, літературознавцем Ігорем Бондар-Терещенком ми працювали у Харкові над журналом «Український засів», який розвінчав усі радянські, комуністичні, московські міфи про діяльність ОУН під час Другої світової війни, зокрема бойових груп ОУН-УПА у Харкові, – зазначив на презентації видання перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак. – Публікації «Українського засіву» засвідчили, що насправді українці в Харкові під час Другої світової війни змагалися за українське культурне життя, за українську незалежну державу, за що й поклали свої голови. Настав час, щоб ми почали руйнувати нові міфи про Україну, які нав’язала світові Росія. Тому поява англомовного журналу, який розказуватиме світові про Україну під кутом сучасності, який популяризуватиме Україну в англомовному світі – це безумовно вкрай важлива подія. Ми будемо сприяти, щоб журнал мав довгу історію і світ дивився на Україну і дізнавався про неї не через окуляри російської пропаганди, а через призму об’єктивної журналістики.

Джерело

Додатково:
Журнал “The Ukrainian: Life and Culture” («Українське: життя і культура») расскажет о современной Украине и ее культурной жизни.
Первый номер вышел из печати, и вы можете прочитать здесь pdf-версию. Он будет публиковаться ежеквартально на бумаге в дополнение к онлайн версии.

Автор