У МВС є докази причетності Російської Федерації до провокацій на території України (відео)

За групою провокаторів, причетних до хуліганства, розпалювання міжнаціональної ворожнечі і замаху на вбивство, стоять екс-політики часів колишнього Президента України Віктора Януковича, які зараз перебувають на території Російської Федерації. Про це повідомив директор Департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко у інтерв’ю телеканалу Прямий.

«Оперативним шляхом під час проведення законних негласних слідчо-розшукових дій поліцією задокументовано декілька контактів цих людей з їхніми керівниками чи кураторами на території Російської Федерації. Саме тому ми і назвали два прізвища – Тулуб і Олійник. Це ті колишні політики з орбіти Януковича, до яких були наближені ці люди», – наголосив Артем Шевченко.

За його словами, затримані робили це не з якихось ідейних переконань, вони за це отримували гроші. Але найбільшу користь від цього отримувала Російська Федерація.

«Ці особи були керовані, їм хтось ставив задачі, давав чіткі замовлення. І сліди йдуть до панів, які втекли… Хай повертаються. Якщо вони готові на суді доводити свою невинуватість – хай це роблять», – підкреслив директор Департаменту комунікації МВС України.

Артем Шевченко також зазначив, що злочини, які вчинювали затримані, у більшості епізодів підпадають під ст. 296 ККУ (Хуліганство). Крім вибуху гранати на вулиці Грушевського (ст. 15 та ст. 115 ККУ – Замах на умисне вбивство) та розпалювання міжнаціональної ворожнечі на могилі Цадика Рахмана в Умані взимку 2016 року (ч.3 ст.161 ККУ – Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії).

«Ця група спеціально працювала на те, щоб, з одного боку, мінімізувати наслідки своїх злочинних дій. А з іншого боку, максимальний зробити розголос і резонанс від цих дій. Десь воно було дрібне, коли вони просто вийшли, обмалювали вночі стіну синагоги у Чернівцях антисемітськими написами. Десь воно вже почало переростати в майже терористичний акт, коли вони кинули гранату, і у нас було двоє потерпілих», – додав він.

Нагадаємо, 1 жовтня поліція затримала злочинну групу, яка намагалася втягнути Україну в міжнародні конфлікти.

Джерело

Автор