Держприкордонслужба продовжує виявляти осіб, які незаконно перетнули кордон у «Шегині»

Про це сьогодні, 4 жовтня, заявив перший заступник Голови Державної прикордонної служби Василь Серватюк під час засідання Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

«У рамках подій, що відбулися на міжнародному пропускному пункті «Шегині» ДПСУ отримали 27 доручень від слідчих. Крім того, ми встановили 41 особу, яка незаконно перетнули державний кордон. Зібрано доказову базу відносно 24 осіб, в діях яких вбачаються порушення статті 185 «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця ДПСУ», ідентифіковано 357 осіб, які брали участь в акції. Проводиться збір доказів з метою притягнення їх до відповідальності», – сказав Василь Серватюк.

Заступник Голови ДПСУ зазначив, що у рамках слідства, показання дали 66 прикордонників, проти яких застосували фізичну силу.

Василь Серватюк зазначив, що наразі працює 7 груп, які виїздять до місця проживання правопорушників та складають адміністративні протоколи про  правопорушення.

«Прикордонна служба скасувала посвідки на тимчасове проживання 6 громадянам Грузії. Крім цього, після складання протоколів, прийнято рішення про заборону на в’їзд 10 громадянам Грузії», – додав Василь Серватюк.

Джерело