Скеровано до суду обвинувальні акти стосовно високопосадовців ЗС Російської Федерації

Головною військовою прокуратурою завершено спеціальні досудові розслідування у кримінальних провадженнях за обвинуваченням заступника Міністра оборони РФ генерала армії Д. Булгакова, статс-секретаря – заступника Міністра оборони РФ генерала армії М. Панкова та заступника Головнокомандувача Військово-морського флоту РФ віце-адмірала О. Федотенкова у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110; ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 111; ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що вказані високопосадовці у лютому-березні 2014 року, перебуваючи на території Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, діючи за попередньою змовою групою осіб з іншими керівниками Збройних Сил Російської Федерації та представниками влади РФ, вчинили умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення встановленого Конституцією України порядку, схиляли шляхом погроз та підкупу військовослужбовців Командування ВМС ЗС України до вчинення державної зради, вчинили пособництво у веденні агресивної війни проти України, сприяли безперешкодному вторгненню військовослужбовців ЗС РФ для здійснення військової окупації території півострова Крим.

Обвинувальні акти стосовно цих осіб 04.10.2017 скеровано до суду для здійснення спеціального судового розгляду. Кожного з них оголошено в розшук, судом надано дозволи на їх затримання та доставку в суд для вирішення питання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Довідково: санкції вказаних статей Кримінального кодексу України передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Джерело

Фото Anton Holoborodko