Президент ознайомився з роботою Чернігівської обласної лікарні (фото)

Під час робочої поїздки до Чернігівської області Президент Петро Порошенко відвідав Чернігівську обласну лікарню, ознайомився з роботою цього лікувально-профілактичного закладу та поспілкувався з медичними працівниками.

Президент повідомив, що він ініціював розробку і вже вніс як невідкладний проект Закону про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості. За його словами, вперше за всю історію незалежності нашої країни близько 5 млрд грн. буде спрямовано на підвищення доступності медичної допомоги в сільській місцевості.

Глава держави також наголосив на важливості розвитку телемедицини, яка допоможе значною мірою підвищити ефективність надання медичних послуг, забезпечить так звану «золоту годину» для того, щоб встановити точний діагноз та доправити пацієнта у медичний заклад.

«Жителі сіл мають бути забезпечені доступною та якісною первинною медичною допомогою, обслуговуватися в закладах охорони здоров’я та їх відділеннях, які укомплектовані необхідним обладнанням і набором ліків для надання первинної медичної допомоги. Вони повинні мати доступ до фахового консультування лікарем-спеціалістом за допомогою засобів телемедицини», – наголосив він.

Петро Порошенко також наголосив, що значна увага приділяється оснащенню лікарень сучасним обладнанням, щоб люди мали змогу отримувати якісну та кваліфіковану медичну допомогу за місцем проживання.

Президент повідомив, що відкриття у Чернігівській обласній лікарні ренгенохірургічного блоку судинної хірургії, оснащеного універсальною ангіографічною системою виробництва Philips дає змогу проводити дослідження судин та виконувати оперативні втручання на судинах головного мозку, серця, магістральних судинах, органах грудної та черевної порожнини. Він зазначив, що відтепер хворі з кардіальною та нейрохірургічною патологією будуть отримувати медичну допомогу на місці, а не звертатися до приватних клінік Києва і нести величезні витрати на лікування.

Петро Порошенко подякував чернігівчанам за внесок у лікування поранених воїнів, що захищають Україну від російського агресора на Донбасі. «Дякую вам за важку, відповідальну, але дуже почесну працю», – сказав він.

Глава держави також наголосив, що позитивні зрушення у медичній сфері Чернігівщини відбулися завдяки злагодженим діям всіх гілок влади.

Президент ознайомився з роботою медичного закладу, а також вручив сертифікат на апарат дефібриляції для лікарні.

Джерело