Економ-тиждень. 27 вересня – 3 жовтня

Дмитро Вовнянко

Економ_тиждень! Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни.

Розглядаємо події 27 вересня – 3 жовтня 2017 р.

АКТИВ. Публічне акціонерне товариство “Укрнафта” відновить видобуток на 9 родовищах у Сумській та Львівській областях. Держгеонадра продовжили дію спецдозволів ще на 20 років.

ПАСИВ. Середня зарплата в Україні в серпні скоротилася на 225 гривень.

АКТИВ. У Коломиї відкрили завод з виробництва кабельних мереж для автомобілів німецької компанії LEONI. Також в Україні відкрили перший завод виробництва покриття для футбольних полів.

ПАСИВ. В “Укрзалізниці” спостерігається дефіцит з дизпаливом. Зараз запас дизпалива на Львівській залізниці становить півдоби.

АКТИВ. Торгові преференції Європейського союзу (ЄС) для України набрали чинності з 1 жовтня 2017 року. Україна може безмитно експортувати більші обсяги пшениці, ячменю, вівса та інших культур.

ПАСИВ. Міністр енергетики України Ігор Насалик повідомив про те, що ситуація із вугіллям складна.

АКТИВ. Обсяги будівництва в Україні за 8 місяців зросли на 25,4%.

ПАСИВ. Сукупний державний прямий і гарантований борг України в серпні зріс на 2,1% до 76,56 млрд доларів.

АКТИВ. Платіжний баланс України в серпні зведений з профіцитом в 518 млн доларів. Наявність профіциту дозволило здійснити планове погашення боргу перед Міжнародним валютним фондом в сумі 363 млн доларів і наростити обсяги міжнародних резервів.

АКТИВ. Чистий приплив прямих іноземних інвестицій в Україну в серпні збільшився до 194 млн доларів, 85% з яких були направлені в реальний сектор економіки.

АКТИВ. Український експорт в США виріс у 2,2 рази за 7 місяців.

АКТИВ. Протягом січня-вересня 2017 платникам відшкодовано 87,6 млрд гривень податку на додану вартість (ПДВ) при заявлених 88,9 млрд гривень. У порівнянні з минулим роком, показник збільшився на 23,9 млрд гривень.

Слідкуємо. Рахуємо. Заробляємо. І до зустрічі за тиждень!