Президент нагородив членів української збірної – призерів «Ігор Нескорених» (фото, відео)

Президент Петро Порошенко відзначив високими державними нагородами українських ветеранів – учасників національної збірної команди, що брали участь у ІІІ міжнародних спортивних змаганнях «Ігри Нескорених» та особисто вручив нагороди спортсменам.

«Invictus Games» англійською дуже добре звучить, але мені набагато більше подобається український переклад «Ігри Нескорених», – сказав Президент та наголосив, що «українська збірна дійсно продемонструвала, що таке нескорені і що таке український воїн».

За досягнення високих спортивних результатів на III міжнародних спортивних змаганнях «Ігри Нескорених» у Торонто (Канада), виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету Української держави орденом «За заслуги» І ступеня нагороджено Павла Будаєвського, орденом «За заслуги» ІІІ ступеня – Олега Зімнікова, Павла Мамонтова, Романа Панченка, Василя Пашкевичі, Олександра Писаренка, Валерія Рака, Вадима Свириденка, Дмитра Сидорука, Олександра Ткаченка, Сергія Торчинського, Сергія Шевчука. Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня нагороджено Катерину Михайлову.

«За такий короткий термін ви стали такою могутньою командою – дуже злагодженою. Ви довіряєте один одному. Я думаю, що це має бути символом для всієї України, яка також зараз як ніколи потребує єдності»,  -підкреслив Петро Порошенко.

Серед нагороджених високими державними нагородами також тренерський склад української збірної та організатори змагань «Ігри Нескорених», які підтримували українську збірну.

При цьому Президент зазначив, що «коли є єдність – є перемоги, коли є довіра – є єднання» та подякував українській збірній за чудовий виступ у канадському Торонто. «Дуже дякую, перш за все – переможцям, всім учасникам, бо всі учасники є переможці. Тренерам, всім, хто забезпечував і всім, хто підтримував», – зазначив Петро Порошенко.

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №303/2017. Про відзначення державними нагородами України членів національної збірної команди України на III міжнародних спортивних змаганнях «Ігри Нескорених»

Джерело

 

Кожен з вас є прикладом для багатьох поранених українських воїнів – Президент українським призерам «Ігор Нескорених»

Президент Петро Порошенко привітав членів національної збірної команди – призерів ІІІ міжнародних спортивних змагань «Ігри Нескорених» у Торонто (Канада). «Ми дуже вболівали за вас, тримали кулаки і раділи кожній перемозі. І на сьогоднішній день наша зустріч – коли ви вже з медалями», – сказав Петро Порошенко під час зустрічі зі спортсменами.

Президент зауважив, що наступні «Ігри Нескорених» відбудуться в Сіднеї (Австралія), але висловив переконання, що здобутки української команди цього року надихають на ініціативу з проведення майбутніх змагань в Україні. «Ми вміємо організовувати подібні заходи і ваша перемога є дуже потужним аргументом для того, щоб це проводилося в Україні», – сказав Петро Порошенко зазначивши, що заручився в цьому питані підтримкою кількох країн.

За словами Президента, своїм прикладом українські військовослужбовці – учасники «Ігор Нескорених» демонструють кожному, що незважаючи на поранення, життя продовжується і можливі великі звершення.

«Досвід кожного з вас – надихає. Надихає кожного українського пораненого, що життя не просто продовжується, а ви є унікальним прикладом виховання патріотів. Не можна в жодному разі недооцінювати цю роль. І ваші медалі, які ви завоювали в Торонто, лише додають до цього додаткової аргументації», – сказав Глава держави.

«Я щиро вдячний за вашу мужність. В першу чергу, за вашу мужність, яку ви проявили в боях, захищаючи кожен клаптик української землі. За мужність і приклад для майбутніх поколінь українців, які будуть боронити українську землю. Ви є зразком і для воїнів Збройних Сил, і для інших військових формувань, правоохоронних органів як треба любити Україну і як треба битися за неї», – додав Президент.

Саме тому, зазначив Петро Порошенко, учасники «Ігор Нескорених» мають спілкуватися з такими ж як вони захисниками української землі, що отримали поранення і зараз відновлюються в госпіталях. На переконання Президента, це сприятиме їх швидшому одужанню та психологічній реабілітації. «Кожен з вас є прикладом для багатьох поранених українських воїнів, які, дивлячись на вас, проходять не просто реабілітацію з відновлення своїх якостей, можливостей, а, в першу чергу, психологічну реабілітацію», – підкреслив Глава держави.

«Дуже важливо, щоб ми з вами розуміли, що ваша подальша робота полягає не лише в тому, щоб продовжити тренування під наглядом тренерів. А полягає також і в тому, щоб ми постійно вас бачили в реабілітаційних центрах Міністерства оборони, інших силових відомств. Обов’язково чекаємо вас в реабілітаційних центрах з тими, хто сьогодні як ніколи потребує вашої допомоги. Сьогодні це буде безцінне», – підкреслив Глава держави та додав, що історії переможців спортивних змагань стануть додатковим стимулом у відновленні для поранених українських військових.

За словами Глави держави, українську команду, яка вперше брала участь в «Іграх Нескорених», підтримували і Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, і Принц Уельський Гаррі. «Дебют виявився надзвичайно вдалим, бо ви вийшли на друге місце у командному заліку. Вдалим тому, що наші воїни продемонстрували що це (означає – ред.) – бути нескореним», – наголосив Петро Порошенко.

Глава держави також відзначив, що за учасників «Ігор Нескорених» від України вболівали українці всього світу – і громадяни нашої держави, і представники української діаспори, зокрема з Канади, Сполучених Штатів, Австралії. «20 мільйонів українців, які сьогодні за межами України, по всьому світу, дуже вболівали за вас», – констатував він.

На переконання Президента, участю в цих змаганнях наші військовослужбовці не просто продемонстрували спортивну підготовку, а показали «дух нашої нації, дух перемоги».

Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників антитерористичної операції, які одержали поранення, контузію, каліцтво або інше захворювання під час участі в антитерористичній операції, бронзовий призер з веслування на тренажерах ІІІ міжнародних спортивних змагань «Ігри Нескорених» Вадим Свириденко подякував всім організаторам, які допомогли організувати і виступити нашій збірній на цих змаганнях.

Він подякував Президенту за допомогу спортсменам збірної: «Я хотів би подякувати Вам особисто. Ви підтримали нас не тільки словами, а й фінансово». Вадим Свириденко також особливо подякував тренерам збірної, які готували спортсменів та доклали багато зусиль для їх перемоги.

Вадим Свириденко передав також слова Принца Уельського Гаррі про нашу збірну: «Українська команда фантастична і неймовірна».

Чотириразовий чемпіон з плавання ІІІ міжнародних спортивних змагань «Ігри Нескорених» Павло Будаєвський також подякував Президенту за його зусилля, які дали можливість українцям взяти участь у цих змаганнях.

За його словами, для успіху у змаганнях спортсменам важливо було відчувати підтримку не лише фінансову, а й психологічну та моральну. «Ця підтримка, я вважаю, стала запорукою успіху у наших виступах на міжнародній арені», – зазначив Павло Будаєвський. Він запевнив: «Ми готові продовжити свою участь у наступних змаганнях та мотивувати і надихати інших, щоб слово «нескорений» закласти кожному, хто хоче брати участь у цих змаганнях».

В свою чергу, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала членам збірної за перемогу на «Іграх Нескорених». «Я дуже сподіваюсь, що з таким великим і серйозним представництвом, підтримкою Президента, підтримкою міністрів ми зможемо продовжити цю роботу для того, щоб в кожному з регіонів, який ви представляєте, ми могли продовжити роботу з тим, щоб далі надихати хлопців на новий подвиг, нове життя, нові можливості у житті. А ваш приклад – на 100% буде для них визначальним», – звернулась Віце-прем’єр-міністр до учасників збірної команди.

Джерело

 

Автор