Екіпажі прикордонної авіації “виживали” в умовах автономного існування (фото)

Нещодавно, з льотним та технічним складом Харківської окремої авіаційної ескадрильї Східного регіонального управління було проведено комплексне заняття по діям після вимушеної посадки повітряного судна та виживанню в умовах автономного існування. Заняття проводилися в лісистій місцевості в умовах максимально наближених до бойових.

З метою обміну досвідом на заняття були запрошені фахівці та інструктори із взаємодіючих структур.

Розпочалися заняття із побудови тимчасового укриття для групи. Пілотам та технікам було показано зразок двоскатного куріня та порядок його побудови, а також укриття для однієї людини з використанням рятувального парашуту. В подальшому, екіпаж вертольоту «Мі-8» робив укриття за допомогою парашуту, а екіпаж літака «Daimond» будував курінь за допомогою лише ножа-пили.

Протягом подальших трьох днів занять, повітряні прикордонники тренувалися в розведені вогнища для приготування їжі та обігріву, з використанням різноманітного матеріалу для розпалювання, у визначенні сторін світу та орієнтуванні на місцевості за допомогою наручного годинника, сонця, місяця, зірок, в добуванні, фільтруванні та обеззаражуванні питної води. Також, хлопці вчилися виготовленню та розміщенню різноманітних пасток на ссавців та птицю, їх приготуванню в польових умовах, виготовленні вудочок та ловлі риби.

Закінчилися заняття тренуваннями у подачі сигналів та знаків пошуковому повітряному судну за допомогою парашута, штатних сигнальних пристроїв, сигнальних кострів, за допомогою ліхтаря та рятувального одіяла.

Джерело

Автор