В Держприкордонслужбі обговорили співробітництво з СММ ОБСЄ в Україні (фото)

Сьогодні в Адміністрації Держприкордонслужби відбулась робоча зустріч Голови Державної прикордонної служби України Петра Цигикала із Головою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурулом Апаканом.

Зустріч відбулась з метою знайомства та обговорення питань партнерської взаємодії й перспектив розвитку співробітництва між Держприкордонслужбою України та Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні.

Під час зустрічі сторони зазначили, що з перших днів започаткування роботи Місії ОБСЄ в Україні, а саме з 2014 року, двостороння співпраця активно розвивається. А подібні робочі зустрічі слугують посиленню прикордонної безпеки, осбливо на східному кордоні України, де ситуація залишається напруженою.

Крім того, керівники обговорили питання функціонування КПВВ з огляду на часові рамки їх роботи та пропускної спроможності. Окремо наголошено на організацію пропуску неповнолітніх дітей у супроводі одного із батьків, як найбільш уразливої категорії громадян.

Під час зустрічі Петро Цигикал підкреслив, що українська сторона високо оцінює роботу експертів та керівництва СММ ОБСЄ і рівень досягнутої довіри. Також він підсумував результати двосторонньої співпраці та взаємодії на центральному, місцевому рівнях, а також на сході України.

Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурул Апакан у свою чергу відмітив, що прикордонне відомство України є «природнім» партнером Місії та відзначив високий професіоналізм прикордонників, які виконують завдання на лінії розмежування у КПВВ.

Підсумовуючі результати зустрічі, Голова Держприкордонслужби Петро Цигикал підкреслив, що перед прикордонним відомством стоїть вкрай складне та відповідальне завдання – відновити контроль над кордоном та територіальну цілісність країни. А це питання звичайно потребує консолідації значних зусиль, як на національному так і міжнародному рівнях.

Джерело

Автор