Канадські парламентарі ініціюють посилення санкцій проти порушників прав людини з РФ

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, перебуваючи з робочим візитом у Канаді, зустрілася з головою парламентської групи дружби Канада-Україна Борисом Вжесневським.

Ішлося про основні питання українсько-канадської співпраці. Зокрема, Борис Вжесневський висловив переконання, що запровадження безвізу між Україною та Канадою в майбутньому можливе, а для руху в цьому напрямку необхідно опрацювати детальну дорожню карту.

Ще одним важливим питанням є запровадження додаткових санкцій проти Російської Федерації. У профільному комітеті Палати громад Парламенту Канади вже пройшов два читання так званий законопроект Магнітського, який посилює та розширює можливості Канади запроваджувати персональні санкції проти осіб, які причетні до порушення прав людини. “Надзвичайно важливо поширити дію цього акту і на тих осіб, які несуть відповідальність за порушення прав людини в незаконно анексованому Криму, за нелегальне ув’язнення українських громадян в Росії та незаконне утримання українців у полоні на де-факто окупованих Росією територіях України”, – зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Борис Вжесневський висловив сподівання, що ухвалення цього законопроекту відбудеться вже в поточному політичному сезоні, який щойно почався.

Віце-прем’єр підкреслила важливість роботи Канадсько-української парламентської групи дружби та подякувала її голові за активність. Зокрема, тиждень тому Україну відвідала делегація канадських парламентарів на чолі зі Стефаном Фуром, яка за результатами проведених в Україні зустрічей уже розробляє план подальшої співпраці.

Джерело

Автор