Зради і перемоги тижня. 22 – 28 вересня 2017 року

Дмитро Вовнянко

Цього разу із запізненням, вибачте, зрадатижня_перемогатижня. Винуватий – виправлюся.

Розглянемо події 22 – 28 вересня 2017 рр.

ЗРАДА

Координатор групи “Інформаційний опір” Дмитро Тимчук повідомив, що ділянки землі, які отримали офіцери-учасники АТО з Київського гарнізону виявилися смітником.

Поблизу Маріуполя, в одній з військових частин оперативного командування «Південь» сталася надзвичайна подія. За попередньою інформацією її командування, сталася пожежа на сільськогосподарських угіддях поруч з територією частини. Вогонь перекинувся на склад частини.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International опублікувала доповідь, у якій ідеться про причетність України до незаконної поставки зброї до Південного Судану. Зокрема, стверджується, що українське державне підприємство «Укрінмаш», яке в 2014 році, за даними організації, підписало контракт з компанією з ОАЕ на поставку кулеметів, мінометів, РПГ і боєприпасів до воюючої країни. За даними організації, сума операції склала понад $169 млн.

Рішення Київської обласної ради про звернення до президента України Петра Порошенка щодо прийняття кадрових рішень відносно керівництва КОДА є нелегітимним, оскільки за нього зараховані голоси депутатів, які під час голосування перебували за кордоном.

Унаслідок вибухів на складі боєприпасів у Калинівці Вінницької області постраждали дві людини.

В одній із військових частин правоохоронці затримали двух офіцерів у нетверезому стані, які охороняли склад з боєприпасами для ракет “Точка-У”.

Експертиза не знайшла сепаратизму в публічних заявах Януковича. Водночас експерти відзначили, що висловлювання Януковича та його лист до Путіна могли бути використані для дій, що порушують суверенітет і недоторканність кордонів України.

ПЕРЕМОГА

Мостиський районний суд Львівської області визнав винним у незаконному перетині державного кордону лідера партії “Рух нових сил”, екс-главу Одеської обладміністрації, екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі.

Українська команда вперше змагалася і гідно виступила у спортивних змаганнях ветеранів бойових дій “Ігри Нескорених” у Торонто (Канада).

Національний антидопінговий центр України (НАДЦ) приєднався до вимог низки національних антидопінгових організацій про відсторонення Росії від участі ву зимових Олімпійських іграх 2018 року.

В Україні почав діяти закон про освіту. Раніше міністри закордонних справ Болгарії, Греції, Румунії та Угорщини заявили, що занепокоєні прийняттям в Україні нового закону про освіту й мають намір звернутися до Ради Європи і ОБСЄ.

Президент Порошенко увів у дію Концепцію щодо управління державою в умовах надзвичайного стану. Відповідний указ затверджує Концепцію реформування та подальшого розвитку системи управління державою в умовах надзвичайного стану і в особливий період.

Під час першого Всеукраїнського форуму приватних підприємців оборонної промисловості держконцерн “Укроборонпром” та “Ліга оборонних підприємств України” представили спільні розробки озброєння та військової техніки. Серед продемонстрованих сумісних розробок: модернізований БТР-60, БТР-3ДА.

Суд засудив до 9 років в’язниці поплічників “ДНР”, що допомагали створювати “Новороссию ТВ”.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор