Нацгвардійці вперше склали присягу біля будівлі Верховної ради (фото, відео)

Біля Верховної Ради України, на площі Конституції, відбулось урочисте складання військової присяги особовим складом молодого поповнення військової частини 3066 Північного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

Урочистий захід розпочав командир військової частини 3066 полковник Роман Леонович, після чого відбулася церемонія підняття Державного Прапора та виконання Гімну.

«Під керівництвом досвідчених командирів ви маєте опанувати ази військової науки, аби стати фахівцями своєї справи, заслужити повагу військового колективу, щоденно стояти насторожі законності та правопорядку на перешкоді тим, хто порушує закон», – наголосив у своєму зверненні до присутніх військовослужбовців командир частини.

Солдати один за одним промовляли слова військової присяги, а по завершенню – вшанували хвилиною мовчання військовослужбовців, які загинули від вибуху гранати біля стін Верховної Ради 31 серпня 2015 року та поклали квіти до меморіальної дошки на їх честь.

«256 вчорашніх новобранців, а сьогодні справжніх солдатів, які були призвані з Київської, Житомирської, Черкаської, Одеської, Кіровоградської, Полтавської, Дніпропетровської та Миколаївської областей, склали сьогодні присягу на вірність Українському народові. Віднині вони тісно пов’язують свою долю з нелегкою, але почесною і вкрай необхідною нашій Державі справою – захисту територіальної цілісності та боротьбі зі злочинністю, – зазначив у своїй промові  заступник командувача Національної гвардії України по роботі з особовим складом генерал-майор Ярослав Сподар. – Отже, вітаю вас зі знаменною подією у вашому житті. Пишайтесь службою у лавах Національної гвардії України та з гордістю носіть почесне звання Нацгвардійця!»

Захід завершився освяченням особового складу та проходженням молодого поповнення урочистим маршем.

Джерело