Бойовика терористичної організації «ЛНР» засуджено до 10 років позбавлення волі

Завдяки злагодженій роботі процесуальних керівників прокуратури області та співробітників Управління Служби безпеки України в Луганській області та зібраним в ході досудового розслідування беззаперечним доказам поплічника терористів «ЛНР» визнано винним та засуджено до 10 років позбавлення волі за участь у діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України) та зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

Прокуратурою Луганської області підтримано державне (публічне) обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно мешканця Луганщини, який у 2014 році добровільно вступив до лав так званого батальйону «Прізрак» терористичної організації «ЛНР» під керівництвом ватажка О. Мозгового.

Під час розслідування встановлено, що у складі вказаного структурного підрозділу силового блоку терористичної організації «ЛНР» бойовик чинив опір виконанню службових обов’язків військовослужбовцями Збройних Сил України, задіяними у проведенні АТО. Під час досудового розслідування поплічнику терористів обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

В судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою провину та дав викривальні покази щодо інших учасників терористичної організації «ЛНР», причетних до подій 2014 року на території Луганської області.

Джерело