Президент взяв участь у відкритті нового виробництва концерну «LEONI» (фото, відео)

Президент Петро Порошенко взяв участь у відкритті нового виробництва з виготовлення кабельних мереж для автомобільної індустрії концерну «LEONI» під час робочої поїздки до Івано-Франківської області.

«Сьогоднішня подія є важливою, особливо, якщо врахувати, що концерн «LEONI» – один з найбільших у світі виробників електричних кабельних мереж. Ключовими замовниками продукції «LEONI» вже є такі автогіганти, як «Дженерал Моторз», «Фольксваген», «Ауді», «Порше», «Ламборґіні» та інші елітні марки автомобілів», – сказав Президент та додав: «Без українців сьогодні це буде виробити неможливо».

Глава держави зауважив, що до 2021 року в Коломиї має бути буде створено 5 тис. робочих місць, а вже зараз їх кількість дорівнює 800. Крім того, інвестори забезпечать заробітну плату, яка буде дорівнювати 8 тис. грн., унікальний соціальний пакет для робітників та європейські стандарти, які мають нарешті запрацювати в Україні.

«Чому з такою впевненістю діють інвестори? Чому український Уряд, українська влада і я, як Президент, стверджуємо, що найгірше вже позаду? Україна має 6-ть кварталів поспіль міцного економічного зростання. Впевнені в тому, що ті втрати, які завдала війна та економічна агресія з боку Росії, вже більше не зупинять Україну. Ми вижили, адаптувалися, знайшли нові ринки збуту і забезпечуємо економічне зростання», – сказав Петро Порошенко.

Глава держави зазначив, що сьогодні для нас важливо відкриття кожного заводу, бо Україна має стати успішною країною успішних людей. Він додав, що заможні люди, сформований середній клас є також запорукою безпеки, незалежності, свободи і демократії Української держави.

«Ми особливо вдячні тим, хто повірив у це і прийшов до нас в Україну першим. Дякую за те, що ви сьогодні з нами. Дякую за те, що взаємовигідна співпраця сьогодні приносить реальні результати і інвестору, і Україні», – сказав Президент та наголосив, що Україна сьогодні здатна себе захистити і українська армія є надійним гарантом незалежності держави.

«Я хотів би подякувати компанії «LEONI», яка однією із перших повірила в Україну, яка перша голосувала за майбутнє України доларом, євро, створюючи майбутні робочі місця, забезпечуючи нові податки до територіальних громад. Повіривши, що Україна є конкурентоздатною і ефективною для інвесторів», – зазначив Глава держави.

Президент зауважив, що таку впевненість інвесторам дали реформи, які проводяться в Україні, а також набуття чинності Угодою про асоціацію між Україною та Євросоюзом та запровадження поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі.

Джерело

 

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Івано-Франківської області висловив переконання, що наступного тижня Верховною Радою буде проголосовано низку кодексів та рішення щодо пенсійної реформи.

«Сьогодні Вища Рада правосуддя прийняла рішення про направлення мені, як Президенту, перших кандидатів до нового Верховної Суду України, який захищає право українських громадян на справедливість, і право інвесторів на правду і захист», – повідомив Глава держави.

У цьому контексті Глава держави зауважив, що позитивні оцінки проведення реформ та покращення інвестиційного клімату дають міжнародні партнери України. Зокрема, під час останньої телефонної розмови з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель Президент обговорював хід реформ. «Мені надзвичайно приємно було почути від наших партнерів з Німеччини про те, як кардинально змінився за останні 2,5-3 роки бізнес-клімат в Україні, інвестиційний клімат, ставлення до людей, ставлення до інвесторів», – сказав Глава держави. Він нагадав про рішення із дерегуляції, які роблять роботу підприємців набагато простішою.

«Працює програма децентралізації», – додав він, зауваживши, що реальна передача повноважень з Києва до обласної або районної ланки дозволяє інвестору вирішити всі проблеми і питання на місці.

«Чітко наголошую – в наслідок антикорупційних кроків інвестори не мають жодних проблем з поверненням ПДВ, яке було раковою пухлиною протягом останніх 23 років», – також зауважив Президент.

Глава держави також наголосив, що очікує на позитивне голосування пенсійної реформи наступного тижня. «Разом із тим, що ми підняли мінімальну заробітну плату, була підвищена заробітна платня вчителів та лікарів, збільшені надходження до Пенсійного Фонду – і гроші одразу ж будуть перерозподілені українським пенсіонерам», – зазначив Петро Порошенко.

Серед важливих кроків Президент також назвав наведення порядку в енергетиці: «Незважаючи на те, що Росія влаштувала нам енергетичну блокаду, ми вже третій рік поспіль демонструємо ефективність української енергетичної політики».

«Дуже важливо, що кроки підтримки стосуються і дорожнього будівництва. Сьогодні ми відкрили новий міст, ви самі бачите як змінилися дороги на Прикарпатті», – зауважив Петро Порошенко та додав, що лише за останні три роки близько 3 млрд грн. тільки в цьому регіоні було витрачено на дорожнє будівництво.

Джерело

Автор