Міжнародна спільнота фіксує зменшення бюрократії та підвищення прозорості урядових рішень

Про це свідчить Індекс глобальної конкурентоспроможності Давоського світового економічного форуму (The Global Competitiveness Report of World Economic Forum), опублікований нещодавно.

“За минулий рік Україна піднялась на 4 пункти у Глобальному індексі конкурентоспроможності Давоського світового економічного форуму (The Global Competitiveness Report of World Economic Forum)”, – написав Міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко.

“Дуже приємно, що підняття в рейтингу Україна отримала в тому числі і завдяки позитивним змінам в системі державного управління. Зокрема:
– урядові процедури перестали бути однією з топ-5 проблем для бізнесу;
– ми піднялись з 99 на 65-те місце за прозорістю підготовки урядових рішень.

За оцінкою роботи інституцій маємо прогрес: піднялись на 12 позицій за останні 2 роки”, – зазначив він.

“Для цього результату пророблено неймовірно багато роботи. Але головне те, що ми працювали не на показники, а на побудову фундаменту змін.

Насамперед важливий довготривалий результат. В тому числі, я очікую, що перехід на середньострокове бюджетне планування та реформа держуправління, зокрема, побудова системи ефективного регулювання дозволить ще більше прискорити зростання останніх років. Побудова сильних інституцій, яку ми вже почали, дасть найбільший результат в майбутньому”, – додав він.

Джерело

Автор