Започатковано п’ятирічний проект модернізації діючих в Україні атомних блоків (фото)

Державна енергетична компанія «Енергоатом» спільно з  ПАТ «Турбоатом» та компанією Westinghouse Electric Sweden AB започатковують п’ятирічний проект підвищення ефективності та виробничої потужності діючих енергоблоків українських атомних станцій. Проектні документи підписані сьогодні в Харкові у присутності Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Глава Уряду знаходиться в регіоні з робочою поїздкою.

Підписано, зокрема, Програму участі між ДП НАЕК «Енергоатом» та ПАТ «Турбоатом» щодо постачання обладнання для АЕС України на 5-ти річний період 2018-2022 рр. на суму близько 100 млн дол., Договір між ПАТ «Донбасенерго» та ПАТ «Турбоатом» щодо постачання турбіни К-330-23,5, потужністю 330 МВт для реконструкції блоку 6А Слов’янської ТЕС на суму 317 млн грн, а також Меморандум про взаєморозуміння між Westinghouse Electric Sweden AB та ПАТ «Турбоатом» про підвищення ефективності роботи обладнання і підвищення потужності діючих енергоблоків АЕС України, обладнаних російськими турбінами та генераторами, на суму 100 млн дол. Реалізація цих документів дозволить створити  понад 15 тис. нових робочих місць.

Коментуючи підписання документів, Глава Уряду відзначив: «Щойно ми підписали 5,5 млрд грн. Це означає, що найближчі роки підприємства будуть завантажені роботою, близько 15 тис. людей будуть отримувати заробітну плату, а в цьому циклі будуть задіяні понад 10 підприємств України».

Джерело

Автор