Впродовж тижня Голова Держприкордонслужби перебував у зоні АТО (фото)

Голова Держприкордонслужби України Петро Цигикал впродовж тижня перебував із робочою поїздкою на сході України та відвідав прикордонні підрозділи, що несуть службу в зоні АТО.

У ході своєї роботи очільник відомства повідомив про створення регіонального управління на базі окремого військового відділу у Краматорську, що продиктоване часом. Адже ділянка Східного регіонального управління, яка простягається на понад 1300 км занадто складна для налагодження ефективних механізмів управління та логістики. А створення Південно-Східного регіонального управління та Лисичанського прикордонного загону дозволить суттєво підвищити ефективність виконання поставлених завдань, як на «мирному» кордоні із країною агресором, так і безпосередньо в зоні проведення АТО.

Крім того, під час відрядження Петро Цигикал перевірив готовність підрозділів до осінньо-зимового періоду. А саме звернув увагу на фактичне забезпечення усім необхідним, починаючи від зимового одягу і закінчуючи заготівлею вугілля та продуктів харчування.

Спілкуючись із представниками органів місцевого самоврядування Голова прикордонного відомства у першу чергу завжди цікавився взаємодією та співпрацею із охоронцями кордону.

«Мені жодного разу не довелося червоніти за висловлені з боку цивільного населення претензії чи проблеми. Виключно слова подяки за службу. Я пишаюся, що мені випала доля служити поряд із патріотами, які чітко та наполегливо виконують свій громадянський та військовий обов’язок. Впевнений, що з такою командою нам під силу будь-які завдання», – підбив підсумки своєї робочої поїздки очільник Держприкордонслужби України Петро Цигикал.

Джерело

Автор