На річницю загибелі патрульних поліцейських у Дніпрі відкрили пам’ятний знак (фото, відео)

Він має вигляд шеврона, на якому вигравірувані імена загиблих поліцейських.

Рівно рік тому у Дніпрі під час виконання службових обов’язків зловмисник цинічно розстріляв двох поліцейських – 27-річного Артема Кутушева та його напарницю Ольгу Макаренко. У Артема залишилася трирічна дочка. У Ольги – двоє дітей. Того ж дня поліція затримала Олександра Пугачова – підозрюваного у вбивстві патрульного екіпажу.

Нагадаємо, що 25 вересня о 9:40 екіпаж патрульної поліції міста Дніпра отримав інформацію щодо порушень правил дорожнього руху, а саме – проїзд на червоне світло автомобілем марки «Citroen». Патрульні одразу виїхали на виклик. Це було неподалік автовокзалу. Водій Олександр Пугачов вимагав не перевіряти його документи і просив патрульних, щоб вони його відпустили. Однак патрульні відмовилися і почали перевіряти документи. У цей час злодій виходить з машини і стріляє в патрульного. Після цього він стріляє вже у напарницю. Далі Пугачов сідає до свого автомобіля та пробує втекти, проте водій мікроавтобуса, який знаходився неподалік місця трагедії, заблокував машину злочинця. Однак той почав погрожувати йому зброєю, тож водій був змушений від’їхати.

18 січня 2017 року обвинувальні акти за ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 262, п. 1 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 15, п. 13 ч. 2 ст. 115, ст. 348 направлені в суд. Наразі судові засідання ще тривають.

Вічна пам’ять загиблим героям, які не злякалися і виконали свій службовий обов’язок.

Джерело

Автор