Економ-тиждень. 13 – 19 вересня

Дмитро Вовнянко

Економ_тиждень! Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни.

Вибачте – цього разу із затримкою.

Розглядаємо події 13 – 19 вересня 2017 р.

АКТИВ. Чотири українських тваринницьких підприємства отримали право експорту на ринок Європейського Союзу. З цих підприємств – по одному з виробництва яєць, молока і молокопродуктів, і два виробника риби і рибної продукції.

ПАСИВ. Збитки Публічного акціонерного товариства (ПАТ) “Чорноморнафтогаз” станом на сьогодні становлять 4 млрд 900 млн грн.

АКТИВ. Кабмін затвердив програму підтримки фермерства на 2018-2020 роки. У бюджеті передбачено виділення 1 млрд гривень на фермерство.

ПАСИВ. Заборгованість підприємств перед “Нафтогазом” збільшилась на 303 млн гривень. Загальна заборгованість підприємств перед “Нафтогазом” за газ становить близько 29 млрд гривень.

АКТИВ. Верховний суд України відмовив російському газовому монополісту “Газпрому” у прийнятті до розгляду справи по стягненню 172 млрд гривень штрафу і пені.

ПАСИВ. НАК “Нафтогаз України” списав понад 385 млн гривень боргу підприємств теплоенергетики за використаний природний газ.

АКТИВ. В український порт “Южний” прибуло перше судно з імпортним антрацитом із США.

ПАСИВ. Споживча інфляція у серпні становила 16,2% у річному вимірі. Водночас НБУ погіршив прогноз щодо зниження інфляції до кінця року. Цього року інфляція знизиться повільніше, ніж передбачалося у липневому прогнозі.

АКТИВ. Реальний валовий внутрішній продукт (ВВП) України (з урахуванням сезонного фактора) у II кварталі 2017 року, порівняно з відповідним періодом 2016 року, зріс на 2,3%.

ПАСИВ. Заборгованість міста Києва за електроенергію станом на 1 вересня 2017 року становить 980,9 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба ВАТ “Київенерго”.

АКТИВ. Україна залучила 3 млрд доларів від розміщення єврооблігацій терміном на 15 років.

АКТИВ. Експорт кондитерських виробів з України у I півріччі зріс на 11%.

Слідкуємо. Рахуємо. Заробляємо. І до зустрічі за тиждень!

Автор