Президент України зустрівся з Міністром ЗС Канади, Прем’єром провінції Онтаріо та представниками канадського бізнесу (фото)

У рамках робочого візиту до Канади Президент України Петро Порошенко зустрівся з Міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд.

Було обговорено можливі шляхи повної реалізації взаємовигідних можливостей, наданих Угодою про вільну торгівлю, а також подальшого поглиблення двостороннього співробітництва в оборонній сфері, включаючи підтримку України у питанні розбудови тісних партнерських відносин з НАТО.

Сторони детально обговорили розвиток ситуації на Донбасі та стан реалізації Мінських домовленостей та скоординували підходи щодо реалізації ініціативи з розгортання миротворчої операції ООН на всій окупованій території окремих районів Донецької та Луганської областей. Було також висловлено очікування, що Канада займатиме принципову позицію і в питанні санкційного тиску на Москву, насамперед, у контексті майбутнього головування у Великій сімці.

Глава держави особливо відзначив підтримку Канадою імплементації реформ в Україні. Зокрема, Петро Порошенко подякував Христі Фріланд за особисту участь у Лондонській конференції з питань реформ в Україні в липні цього року, під час якої було оголошено про нові канадські проекти підтримки.

Петро Порошенко з Міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд
Петро Порошенко з Міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд

Джерело

 

Президент України Петро Порошенко під час робочого візиту до Канади провів зустріч з Прем’єром провінції Онтаріо Кетлін Вінн.

Глава держави відзначив важливу роль українців, яку вони відіграють в Канаді, сприяючи розвитку цієї держави. У свою чергу Прем’єр Кетлін Вінн зауважила, що українська громада відіграє важливу роль й для Онтаріо, оскільки вони складають 8% населення провінції.

Кетлін Вінн також розповіла про інформування населення провінції щодо Голодомору в Україні. Петро Порошенко повідомив про наміри громади Онтаріо наступного року відкрити у провінції монумент пам’ятті жертв Голодомору. Раніше провінція Онтаріо визнала Голодомор геноцидом українського народу.

Співрозмовники домовилися про налагодження тісної співпраці щодо освіти, в тому числі інклюзивної. Як відзначила Прем’єр Вінн провінція Онтаріо, як і Канада, вважається лідером у світі у запровадженні стандартів інклюзивної освіти.

Президент також запросив до України експертів з Онтаріо з впровадження телемедицини.

Петро Порошенко та Кетлін Вінн також обговорили питання пожвавлення економічної співпраці між провінцією Онтаріо та українськими регіонами. Серед іншого було відзначено великі можливості для обох країн у сфері ІТ.

Петро Порошенко з Прем’єром провінції Онтаріо Кетлін Вінн
Петро Порошенко з Прем’єром провінції Онтаріо Кетлін Вінн
Петро Порошенко під час зустрічі з Прем’єром провінції Онтаріо Кетлін Вінн
Петро Порошенко з Прем’єром провінції Онтаріо Кетлін Вінн

Джерело

 

Президент Петро Порошенко під час робочого візиту до Канади зустрівся з представниками канадського бізнесу та запросив їх в Україну.

Глава держави зауважив, що сьогодні особлива атмосфера в українсько-канадських відносинах. «Ми робимо все можливе, щоб зробити зв’язки між нашими країни більш тісними. Раніше канадські українці інвестували в Україну для підтримки економіки. Нині весь канадський бізнес готовий прийти. І хочу сказати вам – зараз правильний час і місце для інвестування», – наголосив Президент, додавши, що Україна має великий потенціал.

Петро Порошенко зауважив, що декілька днів тому Україна завершила розміщення українських суверенних бондів на 3 млрд доларів. «Це хороший сигнал про довіру інвесторів в Україну і реформи, які проводяться», – додав Петро Порошенко.

Глава держави розповів про зміни в Україні, зокрема антикорупційні кроки, запровадження електронного декларування та останні реформи, які здійснила українська влада.

Президент звернув увагу, що міжнародні фінансові організації зафіксували, що в Україні за останні три роки зроблено більше, ніж за попередні 20 років.

Ряд канадських компаній, що працюють в галузі енергетики, сільського господарства, оборонного та фінансового сектору, авіабудівної галузі виявили значний інтерес до українського ринку особливо в контексті запровадження вільної торгівлі з Україною.

Джерело