Марина Порошенко зустрілась з керівництвом Департаменту освіти Нью-Йорка (фото)

У рамках візиту Президента України Петра Порошенка до Сполучених Штатів Америки та участі в 72-й сесії Генеральної Асамблеї ООН дружина Глави держави Марина Порошенко провела робочу зустріч із керівництвом Департаменту освіти міста Нью-Йорк з питань розвитку інклюзивного освітнього середовища.

Дружина Президента України презентувала результати пілотного проекту Благодійного Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації», який наразі реалізується у семи областях України у співпраці з Міністерством освіти і науки України.

У ході розмови Марина Порошенко подякувала американській стороні за співпрацю, яка була започаткована торік і сприяла суттєвим змінам у процесі розвитку інклюзивної освіти в Україні. «За цей час у нашій державі кількість інклюзивних шкіл зросла на 27%, а кількість учнів з особливими освітніми потребами, які почали навчання у звичайній школі, збільшилася на 22%. І це найвагоміший показник того, що цей напрямок почав набирати потужних обертів в Україні», – підкреслила Перша леді.

Також дружина Глави держави зазначила, що цього року в Україні був прийнятий Закон про інклюзивну освіту, який на законодавчому рівні гарантує рівний доступ до якісної освіти всім українським дітям без винятку. «Прийняття цього закону – величезний крок уперед всього українського суспільства у вихованні нового покоління українців – більш толерантного і гуманного», – наголосила Марина Порошенко.

Окрім того, під час зустрічі обговорювали розпочату в Україні реформу ПМПК у Інформаційно-ресурсні центри. Зокрема, представники американської сторони поділилися досвідом проведення тестувань для дітей з особливими освітніми потребами для визначення нозології та ступеню її прояву. Піднімалося питання й класифікації нозологій дітей за групами та варіанти корекційно-розвивальних послуг для кожної із них. А також мова йшла про формулу обрахування вартості додаткових освітніх послуг для таких дітей.

Українська й американська сторони домовилися й надалі продовжити плідну співпрацю у напрямку осучаснення освіти в Україні.

Джерело