Коли вони відчують зміну влади

Дмитро Вовнянко

Знаєте, коли я зрозумію, що дядько Петро справді програє і що на його другий термін можна не сподіватися?

Тоді коли УПячка почне несподівано покусувати не тільки дядька Петра, а й Тимошенко, коли Шабунін почне шукати корупцію не тільки в Кононенка, а й в Григоришина та Гриценка, і коли бізнесмен Касьянов почне шпетити не тільки чинну владу, а й Саакашвілі.

Чому? Та виключно з почуття влясного самозбереження.

Уявить собі на мить, що дядька Петра вони повалили. Кандидатів тоді лише два – або бабЮля, або риги. Що в принципі – недалеко одне від одного. Іншу фантастику я не розглядаю як таке.

Що тоді принципово зміниться для людей на краще? Відповідь – НІ ФІГА. Команду Резниченка з Дніпровщини приберуть. Альтернативні джерела опалення, які впроваджуються на Дніпровщини – тихо придушать. Те саме спіткатиме Полтавщину, Закарпаття, інші регіони, які дають результати – там посадять “своїх”. З фронтом взагалі буде щось нехороше. “Не просто добросусідство, а міцну дружбу” у нас ватанам обіцяли і риги і юлькани однаково.

Про те, як поміняється рівень корупції навіть згадувати незручно, варто згадати що бабЮля – колишня протеже Лазаренка, а риги… вони і в Африці риги.

І що станеться тоді? А станеться те, що всі ці УПячки, шабуністи, Касьянови та інші всепропадли в одну мить з борців за права сірих, знедолених і обидлених перетворяться на “отих, хто цю наволоч привів до влади”.

Їм не вдасться як у 2010 р. пограти на виборах на ригів, аби зразу після виборів долучитися до противників ригів за принципом “ворог мого ворога – мій друг”. Дядько Петро з України нікуди не дінеться. Його соратники і прибічники – також. Це у своїх вологих мріях всепропадли собі уявляють, що порохоботи зі зміною влади зразу ж побіжать служити новій владі. До реальності це має стосунок такий самий, як те, ніби я пишу на замовлення, а не те, що думаю насправді.

Що тоді станеться з усіма цими УПячками, шабуністами, Касьяновими та іншими? Ну подивіться де тепер соціалісти Мороза. А колись між іншим були авангардом опозиції.

Вже повірте всі ці УПячки, шабуністи і бізнесмени Касьянови усе це – чудово розуміють. Тому коли вони відчують, що справа справді пахне керосином і що завтра “злочинна влада” справді зможе змінитися – вони перші кинуться наводити мости з порохоботами і забитися в їхні лави, аби гармонійно перетворитися на критиків влади нової.

Даремно сподіваються, між іншим. Вже писав, я незлопам’ятний, я пам’ять гарну маю. Деякі принципи я не переступаю ніколи. І цілій низці людей після цієї каденції Пороха, я не те що руки не простягну – в одному приміщенні не перебуватиму. Аби в дзеркало потім дивитися було не бридко.

І я не один такий – нас багато, нас не подолати і ми нічого не забудемо.

Але наразі всього цього нема. УПячка, Саакашваль, шабуністи ти інші бізнесмени Касьянови захоплено топлять “злочинну владу”. Бо чудово розуміють – профіт з “боротьби зі злочинною владою” знімати можна буде ще довго.

Знають, чинній владі загрожує НІЧОГО.

Автор