Ми дуже цінуємо, що США стоять пліч-о-пліч з нами в нашій боротьбі – Президент України (фото)

«Ми дуже цінуємо той факт, що Сполучені Штати стоять пліч-о-пліч в нашій боротьбі», – сказав Президент Петро Порошенко під час виступу у Військовій академії США «Вест-Пойнт». Він особливо наголосив, що сьогодні керівництво, Президент Сполучених Штатів, зарекомендували себе міцними та надійними захисниками міжнародного права.

«Ваша країна залишається світовим лідером у наданні практичної допомоги Збройним Силам України», – зазначив Петро Порошенко та повідомив, що військові витрати України вже перевищили 6% ВВП – «цифра, яка є набагато більшою, ніж зобов’язання для членів НАТО».

Президент підкреслив, що спільними зусиллями за допомогою США нам вдалося «набагато успішніше розбудовувати повністю нову українську армію, здатну зупинити російську армію – одну з найсильніших у світі».

«Ми цінуємо поради, надані нашими американськими партнерами з питань безпеки та оборонної реформи, зокрема, генерала Абізаїда, який також є випускником «Вест-Пойнта», – зазначив Петро Порошенко.

Президент нагадав про стан Збройних Сил України у 2014 році і про правову норму, що забороняла доступ експертів НАТО до військових інституцій України.

«Мені не потрібно говорити, які сили були за цією нормою. У консультації з нашим парламентом я наказав негайно скасувати цю норму. Завдяки цьому ми можемо разом працювати над реформуванням Збройних Сил України», – сказав Петро Порошенко та додав: «І я дуже пишаюся тим, що ми разом створюємо одну з найсильніших армій на континенті».

Президент принагідно запросив представників Академії «Вест-Пойнт» долучитися до проекту сприяння військовій освіті в Україні шляхом партнерства з одним із українських військових інститутів. «Ми чекаємо вас в Україні, де ви зможете дізнатися більше та отримати власний досвід гібридної війни», – сказав він.

Президент навів приклади успішного військового співробітництва України та США та повідомив, що батальйони, підготовлені американськими інструкторами, демонструють найкращу тактику та найнижчий рівень втрат під час бойових дій.

«Завдяки певному технічному оснащенню, яке вже надали США, жертви серед українських солдатів суттєво знизилися, а завдяки новій оборонній техніці ми можемо зберегти більше життів – як цивільних, так і військових», – повідомив Петро Порошенко.

Джерело

Автор