Зради і перемоги тижня. 8 – 14 вересня 2017 року

Дмитро Вовнянко

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 8 – 14 вересня 2017 рр.

ЗРАДА

Корабель Морської охорони України зафіксував незаконне буріння на захоплених Росією вишках Чорноморнафтогазу.

Всесвітній економічний форум вніс Україну у список найнебезпечніших країн для туристів. Причина – війна на Донбасі.

Міністерство закордонних справ України не отримало від Росії відповіді на ноту протесту щодо затриманого українця Павла Гриба.

У центрі Києва біля Бесарабського ринку вибухнула автівка. Внаслідок вибуху загинув чоловік, який був за кермом. Жінка отримала тяжкі ушкодження, їй відірвано ногу, життю дитини нічого не загрожує. Як стало відомо, загиблий – громадянин Грузії Тимур Махаурі. Алі Тімаєв, нікнейм – «Тімур Махаурі», 04.04.1978 р.н., уродженець с. Гучум-Кале, Ітум-Калінського району, Чеченської республіки. Усіма можливими засобами боровся з «Путінським» режимом, був особистим ворогом Рамзана Кадирова. Постійно переслідувався спецслужбами РФ та Чеченської Республіки. В період з 1999 по 2000 роки брав участь у бойових діях проти російських військ в Республіці Дагестан, отримав вогнепальне поранення. Брав участь у війні 08.08.08 на боці Грузії.

Колишній голова Одеської обласної адміністрації Міхеїл Саакашвілі прорвався через кордон. Розлючений натовп прихильників Саакашвілі напав на прикордонний КПП и прорвав ланки прикордонників.

Через погрози представників радикальних правих організацій на Форумі видавців у Львові відмінили презентацію книжки Лариси Денисенко “Майя та її мами”.

В Одеській області в місті Ананьєв у ніч на 13 вересня невідомі підпалили меморіал воїнам АТО і героям Небесної Сотні.

ПЕРЕМОГА

У Польщі на виставці озброєнь в Кельце інженери представили спільну розробку Польщі та України – ракетну систему ZRN-01 «Stokrotka» (Маргаритка).

У цьому місяці військовослужбовці ЗСУ отримають перші збільшені виплати на першій лінії оборони додатково 10 тисяч гривень, на другій — 4,5 тисячі гривень. Також військовослужбовці затребуваних і небезпечних професій як розвідники, військові танкових підрозділів та інші фахівці будуть отримувати ще додаткове грошове утримування — надбавки за проходження служби в цих підрозділах. З першого вересня заробітна плата військовослужбовців, які проходять службу в зоні АТО на сході України, становить 17 тис. грн.

Україна експортувала 769,3 тисяч тонн цукру у 2016-2017 маркетинговому році, що є абсолютним рекордом за період незалежності.

ГПУ вилучила в посадовців часів Януковича золото, дорогоцінності та понад $200 млн. Обшуки були проведені на підприємствах, офісних приміщеннях і за місцем проживання високопосадовців, організаторів і співучасників.

До Києва здійснив перший рейс літак азербайджанської лоукост компанії Buta Airways.

За перші шість місяців 2017 року до України в’їхало понад шість мільйонів туристів, що майже на 9% більше, ніж в аналогічному періоді 2016 року.

В Україні вступив у силу закон щодо визнання національних видів спорту. Про це повідомляється на сайті Верховної Ради. у разі відсутності відповідної міжнародної спортивної федерації статус національної спортивної федерації, що сприяє розвитку національного виду спорту, надається за рішенням центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері фізичної культури та спорту. До національних видів спорту віднесли український рукопашний гопак, спас, козацьку боротьбу на поясах тощо.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор