“День відкритих дверей” в управлінні юстиції м. Києва (фото)

15 вересня у Головному територіальному управлінні юстиції міста Києві відбувся «День відкритих дверей» за участі Заступника Міністра юстиції України Гії Гецадзе та начальника Головного управління юстиції у місті Києві Станіслава Куценка.

Керівники структурних підрозділів Головного управління юстиції м.Києва надали відповіді на запитання гостей та за допомогою презентаційних роликів та інформаційних бюлетенів ознайомили з особливостями роботи столичного управління юстиції.

Для студентів було проведено «Ярмарку вакансій». Більше як півтори сотні студентів мали змогу подивитися на роботу юстиції зсередини та завітати до всіх кабінетів в управлінні. Учасниками акції стали громадські активісти, студенти та викладачі юридичних факультетів провідних ВУЗів України. Наприклад, з Академії адвокатури України, Національного авіаційного університету, Національної академії внутрішніх справ, Київського національного торговельно-економічного університету, Національного технічного університету КПІ імені Сікорського, Київського інституту міжнародних відносин КНУ ім. Т.Г.Шевченка та інших. Всі охочі залишили свої контакти для проходження практики в столичному управління юстиції.

Заступник Міністра юстиції України Гія Гецадзе нагадав про необхідність розвитку в Україні якісних електронних сервісів та послуг.

«Основне завдання Міністерства юстиції України – це допомога громадянам, забезпечення справедливості та забезпечення їхніх прав. Надання якісних та комфортних сервісів та створення сприятливих умов для бізнесу є рушієм економічного розвитку держави. Крім того, завдяки консультаціям у рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!» юридична підтримка стає практичною, вирішує проблеми громадськості», – сказав Гія Гецадзе.

Начальник Головного територіального управління юстиції у м. Києві Станісалв Куценко звернув увагу громадян на проект «Он-лайн будинок юстиції», який було запроваджено у Києві у квітні 2016 року, як пілотний.

«Новітній сервіс «Он-лайн будинок юстиції» дає змогу громадянам безпосередньо через мережу Інтернет отримувати послуги, які надаються органами юстиції. Враховуючи високий рівень надання таких послуг, легкість у їх отриманні, вже через рік після запровадження, «Он-лайн будинок юстиції» запрацював на всій території України!», – зазначив Станіслав Куценко.

Ще одна новація, про яку нагадав керівник столичної юстиції, це соціальний ліфт, який дозволяє працевлаштовуватися в органах юстиції. Працівники столичної юстиції були першими, хто почав вивчати англійську мову з проектом «Lingva.Skills». До безкоштовного вивчення іноземної мови долучилися представники більше 40ув державних органів, а також школярі, безробітні, воїни АТО, переселенці.

«Усі, хто успішно виконають підсумкові тести після навчання з «Lingva.Skills», отримують документи з грифом МОН України. Наше завдання підвищувати грамотність населення, у тому числі й у напрямку вивчення англійської мови», – розповів Станіслав Куценко.

«У 2017 році силами працівників управління ДВС повернуто до державної та комунальної власності земельних ділянок загальною площею 5,64 гектарів. Виконавчий збір за 8 місяців склав понад 63 мільйони гривень. Це у два рази більше, ніж у минулих роках отримували за 12 місяців», – розповів Куценко.

Постійно збільшується кількість дітей, реєстрація яких здійснюється безпосередньо у пологовому будинку, що свідчить про обізнаність населення та гарний сервіс, який надається правниками відділів ДРАЦС міста Києва.

«Для порівняння, за 2016 рік було зареєстровано більше 10 тисяч дітей, в той час як за 9 місяців 2017 року – вже понад 11 тисяч. За час реалізації пілотного проекту «Шлюб за добу» з 14.08.2016 у місті Києві зареєстровано понад 3000 пар», – зазначив Станіслав Куценко.

«День відкритих дверей» у столичній юстиції відвідали народні депутати України Сергій Алєксєєв та Андрій Помазанов. Почесні гості зазначили, що подібні заходи дають змогу громадянам у вільному доступі отримувати інформацію про роботу сервісів Міністерства юстиції України та сприяють оновленню кадрів, адже, кожен другий , хто проходить практику в столичному управління юстиції, залишається тут на роботу.

Юстиція – відкрита для людей!

Джерело

Автор