Уповноваженими Урядів України та Польщі підписано Протокол про співпрацю на транскордонних водах

14 вересня 2017 року завершилося ХVІ засідання Українсько-Польської комісії з питань прикордонних вод у рамках виконання Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Польща про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах (н.п. Гочів, Республіка Польща).

Результатом інтенсивної роботи української та польської делегацій стало підписання Іриною Овчаренко – Головою Агентства, Уповноваженим Кабінету Міністрів України з виконання Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Польща про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах та Маріушем Гайдою – заступником державного секретаря Міністерства довкілля Республіки Польща, Уповноваженим Уряду Польщі з виконання Угоди між Урядом Республіки Польща та Урядом України про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах, Протоколу ХVІ засідання Українсько-Польської комісії з питань прикордонних вод.

Зазначеним Протоколом передбачена подальша тісна та злагоджена співпраця України та Польщі на транскордонних водних об’єктах з метою охорони та покращення якості прикордонних вод шляхом вирішення питань водного господарства в дусі добросусідства та взаєморозуміння.

Підписання Протоколу ХVІ засідання Українсько-Польської комісії з питань прикордонних вод стане одним із найважливіших кроків на шляху спільної діяльності наших країн у таких напрямках співпраці як планування управління прикордонними водами, охорона прикордонних вод від забруднень природного та техногенного характеру, протиповеневий захист, регулювання та меліорація на прикордонних ділянках, попередження та ліквідація надзвичайних ситуацій, а також у сфері обміну гідрометеорологічними та гідрогеологічними даними.

Не менш важливим кроком до покращення міжнародного співробітництва на прикордонних водах є рішення про оптимізацію робочих груп з метою підвищення ефективності та результативності їх транскордонної діяльності.

У цілому засідання пройшло в затишній та дружній атмосфері взаєморозуміння, а всі учасники заходу були одностайні у бажанні збереження та укріплення злагоджених і ефективних українсько-польських відносин.

Джерело

Автор