Київщина стала сьомим регіоном-учасником проекту Марини Порошенко з розвитку інклюзивної освіти (фото)

Дружина Президента Марина Порошенко відвідала інклюзивну Бучанську загальноосвітню школу №3. У ході поїздки Перша леді України оголосила, що Київська область долучилася до всеукраїнського проекту по впровадженню та розвитку інклюзивного освітнього середовища в Україні.

Марина Порошенко підписала відповідний Меморандум про співпрацю в рамках проекту з головою Київської облдержадміністрації Олександром Горганом.

За словами дружини Президента, «сьогодні на Київщині працює 200 інклюзивних шкіл, у яких навчається 618 учнів з особливими освітніми потребами. Проте інклюзивною освітою охоплені лише 4% «особливих» дітей Київської області, тому є над чим працювати».

Київська область стала сьомим регіоном-учасником проекту «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації». Наразі він реалізується у Запорізькій, Дніпропетровській, Житомирській, Чернігівській, Хмельницькій та Харківській областях.

Дружина Глави держави поспілкувалася з учнями й освітянами Бучанської школи, де навчається 17 дітей з особливими освітніми потребами. Марина Порошенко також ознайомилася з умовами архітектурної доступності закладу. Зокрема, школа оснащена пандусами, ліфтом, обладнану для людей з інвалідністю санітарно-гігієнічну кімнату та корекційно-розвивальний блок.

За словами директора школи Любові Морозенко, до кінця 2017 року на базі навчального закладу буде створено Центр корекційно-розвиткової роботи для дітей з особливими освітніми потребами та міський інклюзивно-ресурсний центр.

Оскільки головне завдання проекту запровадити інклюзивне освітнє середовища в усіх українських школах, Благодійний Фонд Порошенка працює над покращенням умов навчання, щоб кожна дитина з особливими освітніми потребами мала доступ до якісної і доступної освіти.

Із цією метою було розроблено дизайн-проект сучасної Медіатеки та Ресурсної кімнати, які включені в перелік рекомендацій по реконструкції опорних шкіл. Вони дають можливість «особливим» учням набувати повсякденні навички та отримувати корекційно-розвивальні послуги.

Відповідні проекти Марина Порошенко передала Олександру Горгану та підкреслила, що на сьогодні в рамках проекту вже створено 70 Медіатек – бібліотек нового зразка – та відкрито першу Ресурсну кімнату на Дніпропетровищні. «Важливо, щоб у найближчому майбутньому такі приміщення з’явилися і на Київщині», – підкреслила дружина Президента.

Джерело