Не можуть десяток правоохоронних органів виламувати двері бізнесу – Президент (фото)

Під час зустрічі з представниками вітчизняного та іноземного бізнесу Президент Петро Порошенко підкреслив, що одним із пріоритетів влади є захист та підтримка середнього класу в Україні.

«Від чого зараз страждає середній клас? В першу чергу – несправедливі суди. В другу чергу – тиск силовиків», – зауважив Петро Порошенко. За його словами, Адміністрація Президента, Уряд, міністерства навчилися відкрито працювати з громадськістю, однак силові структури залишаються закритими. «Думаю, пора ці двері відкрити. Навчитися чути бізнес і ефективно працювати з ними», – зазначив Президент. Він додав, що мова не йде про те, щоб обмежувати силовиків у розслідуванні злочинів.

«Розкажіть мені навіщо влаштовувати «маски-шоу»? Чому спочатку робити «маски-шоу», а лише потім надсилати запит на отримання інформації? Може змінити порядок. Це буде більш ефективно», – зауважив він, додавши, що влада готова внести зміни до законодавства, щоб врегулювати цей порядок.

Петро Порошенко також наголосив на необхідності ефективного розподілу функцій силовиків у контактах з бізнесом. «Не можуть десяток правоохоронних органів по черзі стукати в двері. Навіть не стукати, а виламувати двері бізнесу. Саме тому теза щодо створення служби фінансових розслідувань є абсолютно назріла», – сказав він, висловивши впевненість, що протягом короткого періоду часу розроблений законопроект має бути запропонований бізнесу для обговорення. Глава держави наголосив, що розгляд та ухвалення закону щодо служби фінансових розслідувань має відбутись якнайшвидше.

«Ми рішуче налаштовані на те, щоб сконцентрувати взаємодію правоохоронних органів і бізнесу», – підкреслив Президент.

Джерело

Автор