Уряд підтримав держзамовлення на найважливіші наукові розробки

Кабмін затвердив 52 проекти в найважливіших напрямах розвитку науки і техніки, на які буде зроблено держзамовлення на 2017-2018 роки. Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 13 вересня 2017 року, під час засідання Уряду.

«Ми скеруємо бюджетні кошти на ті проекти, що мають високий ступінь готовності до впровадження. Їх результатом стануть конкретні технології або розробки, які будуть використовувати на практиці. Проекти були розглянуті і підтримані в тих галузях, де мають застосовуватися – Міноборони, МВС, МОЗ, Державним космічним агентством та іншими зацікавленими сторонами», – розповів перший заступник Міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець.

Проекти були відібрані конкурсною комісією МОН. Взяти участь у конкурсі могла будь-яка організація – академії наук, державні та приватні наукові установи, підприємства тощо.

Розробки здійснюватимуть у таких пріоритетних напрямах:

  • інформаційні та комунікаційні технології ;
  • енергетика та енергоефективність;
  • раціональне природокористування;
  • науки про життя, нові технології профілактики та лікування найпоширеніших захворювань;
  • нові речовини і матеріали.

Це, наприклад, створення високочутливої імуноферментної тест-системи для ранньої діагностики гепатиту В, терагерцового сканера, програмно-технічного комплексу підтримки прийняття рішень у сфері військової логістики тощо.

Виконання 14 розробок уже розпочалося торік і завершиться в грудні 2017-го.

Нагадуємо, що нині триває конкурс проектів наукових робіт молодих вчених, на який подано 362 проекти з понад 100 вишів та наукових установ МОН.

Джерело

Автор