За систематичне хабарництво затримано керівника управління Державної поліції охорони Нацполіції (фото)

Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України за оперативного супроводження Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України та Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України затримано заступника начальника управління логістики – начальника відділу ресурсного забезпечення Державної поліції охорони України Національної поліції України, який вимагав та отримував щомісячно «данину» у вигляді талонів на пальне від підпорядкованих працівників регіональних управлінь ДПО НП України.

Затримання проведене в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їй влади).

Установлено, що заступник начальника управління – начальник відділу Департаменту поліції охорони щомісячно вимагав та отримував від працівників різних регіональних підрозділів поліції неправомірну вигоду в вигляді талонів на пальне, за невтручання у процедуру проведення тендерних торгів із закупівлі пального.

Під час одержання чергових щомісячних відправлень через поштово-логістичні центри від одного з регіональних підрозділів поліції вказану особу затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Крім того, досудовим розслідуванням установлено та задокументовано аналогічні факти отримання неправомірної вигоди, які мають місце і від інших обласних Управлінь поліції охорони України.

Наразі проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, притягнення винних осіб до відповідальності.

Тривають обшуки в адміністративних приміщеннях Департаменту поліції охорони України та восьми обласних її управліннях (Закарпатській, Одеській, Черкаській, Рівненській, Дніпропетровській Сумській, Запорізькій та Кіровоградській областях), за місцем проживання осіб, причетних до вчинення злочину, а також вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Довідково: за скоєне кримінальне правопорушення правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Джерело