В умовах російської агресії Уряд підтримує розвиток незалежного медіа-середовища

Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко взяв участь у відкритті Другої медіа-конференції Східного Партнерства «Подолання викликів для незалежних медіа в країнах Східного Партнерства», що організована Європейською Комісією за підтримки українського Уряду. Також у відкритті взяли участь Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Х’юг Мінгареллі, Міністр закордонних справ Естонської Республіки Свен Міксер, заступник генерального директора Європейської комісії Катаріна Матернова, колишній представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович, своє відеоповідомлення надіслав Комісар з питань європейської політики сусідства та переговорів щодо розширення Йоханнес Хан.

В’ячеслав Кириленко від імені Уряду України привітав учасників: «Для України важливо, що такий високоповажний захід відбувається саме в Києві через кілька тижнів після набрання з 1-го вересня чинності Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом, котрим закріплює співробітництво Україна – ЄС в питанні підготовки журналістів, посилення незалежності ЗМІ відповідно до європейських стандартів, – сказав В’ячеслав Кириленко. – Попри російську агресію Уряд дбає про розвиток в Україні незалежного медіа середовища, зокрема, становлення суспільного телебачення і радіомовлення, що важливо для розвитку демократії», – наголосив Віце-прем’єр-міністр.

Додамо, у конференції цього року беруть участь близько 350 медіа-фахівців з України, Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Республіки Молдова, а також держав-членів ЄС та інших країн. Учасники обговорять труднощі, з якими вони стикаються при реформуванні секторів громадського мовлення, також будуть порушуватись проблеми, пов’язані з дезінформаційними кампаніями.

Джерело