Соціальні послуги для дітей та сімей з Дніпропетровщини треба розповсюджувати в кожному регіоні країни

Уповноважений Президента України з прав дитини здійснив робочу поїздку до Дніпропетровської області. З представниками обласної служби у справах дітей, департаментів соціального захисту населення, освіти і науки, охорони здоров’я облдержадміністрації та обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Микола Кулеба обговорив стан впровадження Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017–2026 роки на Дніпропетровщині.

Також, в рамках поїздки, М.Кулеба разом з завідуючою відділу забезпечення діяльності Уповноваженого Президента України з прав дитини Оленою Ремень та керівником Національного офісу з реформи деінституалізації Маріанною Онуфрик відвідали Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Добре вдома».

«Центр, який ми відвідали – модель новітнього закладу, який надає комплексні послуги на рівні громади. Унікальність закладу полягає в тому, що він функціонує на умовах співфінансування – між районною владою та об’єднаною територіальною громадою. В перспективі такі центри мають з’явитись і в інших територіальних громадах та будуть надавати послуги раннього і екстреного втручання, соціального гуртожитку та ін.» – наголосив Микола Кулеба.

Наприкінці поїздки Уповноважений завітав у Малий груповий будинок – заклад альтернативного догляду, де поспілкувався з вихователями та 12 дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, серед яких є діти з особливими потребами.

«У березні, під час розгляду питання реформування інтернатної системи на Національній Раді реформ, Президент наголосив, що необхідно вжити всіх заходів, щоб кожна дитина-сирота не жила в інституції, а мала сім’ю, або проживала в умовах, наближених до сімейних. Саме такими умовами і є Малий груповий будинок» – підкреслив Микола Кулеба.

Він позитивно оцінив роботу центру «Добре вдома» та Малого групового будинку та висловив переконання, що він має бути поширений у всіх областях України.

Джерело

Автор