Президент України прийняв делегацію Сенату Франції (фото)

Президент Петро Порошенко прийняв делегацію сенаторів Франції на чолі з керівником Групи дружби Україна-Франція Ерве Мореєм.

Сторони обговорили ситуацію на Донбасі та в Криму. Глава держави висловив занепокоєння у зв’язку із системними порушеннями Мінських домовленостей з боку Росії та підтримуваних нею бойовиків, зокрема триваючими провокаціями, які підривають реалізацію ініціативи щодо встановлення режиму припинення вогню з нагоди початку нового навчального року, а також перешкоджають діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Петро Порошенко висловив підтримку намірам групи французьких сенаторів відвідати зону АТО і на місці ознайомитися із ситуацією, що склалася на Донбасі у зв’язку із триваючою збройною агресією Росії.

Сторони також обговорили стан впровадження в Україні політичних та економічних реформ.

Керівник Групи дружби Україна-Франція Ерве Морей привітав впровадження реформ в Україні в умовах російської агресії: «Ми пересвідчилися, що за ті два роки, які минули з моменту нашого попереднього візиту, Україні під вашим керівництвом вдалося зробити чимало реформ в різних секторах: боротьба з корупцією, реформа банківського сектору та енергетичної сфери. Цей результат насправді вражає, тим більше з огляду на те, що доводиться робити ці реформи в умовах фактичної війни. Тому ми хочемо сердечно привітати вас з цими досягненнями».

Президент України висловив сподівання на підтримку Францією подальших кроків на шляху інтеграції нашої держави до Європейського Союзу.

За незмінну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, а також вагомий внесок у розвиток українсько-французького міжпарламентського співробітництва Глава держави вручив сенатору Франції, керівнику Групи дружби Україна-Франція Ерве Морею орден «За заслуги ІІІ ступеня».

Джерело

Автор