Україна завоювала бронзову нагороду на Міжнародній виставці “EXPO 2017” в Астані (фото)

На церемонії нагородження кращих павільйонів Міжнародної спеціалізованої виставки “EXPO 2017” в Астані Україна отримала бронзову нагороду у номінації “Краще розкриття теми EXPO” серед спільних павільйонів.

Церемонія відбулася 9 вересня за підсумками трьох місяців роботи виставки. Міжнародне бюро виставок визначало кращі павільйони за двома номінаціями: виставковий дизайн та розкриття теми. Нагороди отримали 24 країни-учасниці  із 115.

«Для нас велика честь отримати відзнаку на виставці такого масштабу. Після кількарічної перерви Україна вийшла на міжнародну виставкову арену та продемонструвала значний потенціал розвитку «зеленої» енергетики, власні інновації та перспективні для інвестування проекти. Це результат спільних зусиль Уряду, Мінекономіки, Держенергоефективності, Посольства України в Республіці Казахстан, Торгово-промислової палати України та всіх залучених до участі у виставці компаній», – прокоментував подію Голова Держенергоефективності, заступник Комісара національної секції України Сергій Савчук.

Нагадаємо, що на виставці «EXPO 2017» у павільйоні «Silkway PLaza» Україна презентувала близько 100 інвестиційних проектів у сфері відновлюваної енергетики завдяки спеціально створеній інтерактивній інформаційно-пошуковій системі.

Також, Україна представила кращі українські розробки у сфері «чистої» енергетики. Серед них – модель вітрогенератора компанії «Fuhrländer», яка зробила безпосередній внесок у створення в Казахстані вітропарку потужністю 45 МВт. Вітроустановки цієї компанії вже два роки працюють поблизу міста Єрейментау.

Крім цього, Україна привернула увагу відвідувачів виставки до таких інновацій:

  • «SolarGaps» – розумні жалюзі, що виробляють електроенергію з енергії сонця;
  • сонячний концентратор із виробництва тепла, розроблений науково-виробничим підприємством «Syneko».

До речі, за словами Сергія Свистіля – віце-президента Торгово-промислової палати України, НВП «Syneko» підписало меморандум із Євразійським фондом розвитку інновацій Республіки Казахстан щодо виробництва сонячних концентраторів в Казахстані.

Джерело