«Сьомки» від «Самопомочі»

Дмитро Вовнянко

Позаяк вчора працівниками поліції були зупинені машини, де на чолі з нардепом Семенченком їхала велика група людей спортивної статури, у бронежилетах, касках та зареєстрованою зброєю (карабіни АКМС-Форт, по суті 7,62 автомати Калашнікова), я маю знову нагадати, якими силами оперують нардепи від партії «Самопоміч» і кого вони можуть подавати як мирних протестувальників. Я вже писав про це – напишу знову.

«Відбувалася блокада ОРДЛО, організована партією «Самопоміч».

Чому я пишу «партією «Самопоміч», а не ветеранами АТО? А от дивіться самі.

Від імені «Штабу блокади торгівлі з окупантами» постійно виступає одна й та сама особа – Акимович Сергій Георгієвич. Саме на його картку блокадники збирають гроші.

Гугл про пана Акимовича видає – екс-депутат Кам’янець-Подільської міськради (від БЮТ – !!!), колишній офіцер радянської і російської (!) армій, служив на Кавказі, кавалер російського ордену «За военные заслуги», працював заступником голови правління ЗАТ «Кам’янець-Подільський Хлібокомбінат». А ще – колишній начальник штабу батальйону «Донбас».

А ще, пан Акимович – помічник народного депутата Семенченка Семена Ігоровича, відомого також як Костянтин Грішин. З фракції «Самопоміч».

А ще, пан Акимович – засновник громадської організації «Антикорупційна армія», зареєстрованої за адресою: м.Київ, вул. Антоновича, будинок 51, офіс 108.

Співзасновниками ГО «Антикорупційна армія» разом з паном Якимовичем виступають:

  • Алєксєєнко Ольга Ігоровна – помічник депутата Костенка Павла Петровича, Об’єднання «Самопоміч»
  • Трунов Максим Миколайович – помiчник депутата Костенка Павла Петровича Об’єднання «Самопоміч»
  • Чернявський Віталій Костянтинович – помiчник депутата Соболєва Єгора Вікторовича, Об’єднання «Самопоміч».

Прикиньте, ціле ГО, і всі засновники як один – помічники нардепів з «Самопомочі». Нагадую, і нардеп Семенченко, і нардеп Соболєв – незмінні учасники блокади.

На одній адресі з ГО, якою керує колишній російський офіцер, екс-начштаба батальйону «Донбас» і помічник екс-командира батальйону «Донбас», сидить організація з промовистою назвою «Внутрішній корпус батальйону Донбас». Що характерно – до «Внутрішнього корпусу батальйону Донбас» колишній начштабу «Донбасу» стосунку офіційно не має. Там засновниками виступають дві інші особи, одна з яких є засновником низки комерційних підприємств.

Ці люди збирають з народу гроші на блокаду…

А ще за тою адресою сидить така собі мила організація ГО «Рух визволення», засновник якої – Соболєв Єгор Вікторович. Той самий. Гугл про цю організацію знає… нічого. Поки що – не знає.

Один із засновників «Внутрішнього корпусу батальйону Донбас» пан Іванов Дмитро Федорович, є також засновником іншої ГО – «Українська спілка учасників бойових дів в АТО». Ще одним засновником спілки виступає пан Мамалига Андрій Володимирович.

Ага. Той самий. Адвокат. Той що рветься в омбудсмени. А ще Андрій Мамалига – колишній боєць батальйону «Айдар». Не того, 24-го ОШБ, що нині воює в АТО, а того, першого, зразка серпня 2014 р. Пан Мамалига участі в «Айдарі» і не приховує і виступає співзасновником ТОВ «Охорона Айдар». Чули? Охорона!

А тепер нагадайте, які там саме учасники АТО брали участь у блокаді? Бати «Донбас» і «Айдар», переважно? Ветеранів 95-ї, 72-ї бригад і навіть бату «Азов» там, наче, у великій кількості не помічено?

Отже. Ми маємо конгломерат громадських організацій (що надають своїм членам певний статус), які об’єднують окремих членів батальйонів «Донбас» і «Айдар», які в свою чергу пов’язані з групою народних депутатів з конкретної фракції Верховної ради. Всі дотичні організації взяли участь в економічній блокаді ОРДЛО, яку намагалися перетворити на масові акції громадянської непокори в столиці, синхронно із загостренням бойової обстановки на фронті. Додам, що «редути» в районі Бахмута знаходилися в зоні дії російської артилерії, але на блокадників, які нібито сильно псували життя терористам, не впав жоден снаряд. Сепари чомусь атакували не ділянки блокади, а зовсім інші частини фронту, явно силячись їх відбити, користуючись гармидером всередині України.

До Внутрішнього корпусу батальйону «Донбас» існує ще охоронна фірма «Донбас-безпека». Про них я теж писав.

От яке цікаве інтерв’ю мені видав Гугл. Мовою оригіналу.

«Мы планируем привлекать всех участников АТО. А также профессионалов, которые не воевали» – Ігор Гевко, представник «Донбас-безпеки».

Тобто не кожен представник «Донбас-безпеки» – учасник АТО. Не бракує там і осіб «я_чьо_ідіот_в_вашу_АТО_іті?» ОК. Запам’ятали.

Читаємо далі. «Ветераны не только предлагают услуги по охране жилья и предприятий, но и готовы сопровождать коммерческие грузы на восток страны…»

СТОП! Які-такі комерційні вантажі? Навіщо їх супроводжувати? Про що ідеться?…

…Існує тільки один тип вантажів, возити які в зону АТО настільки вигідно, що можна розколотися на збройний супровід, особливо коли ідеться про колишніх бійців «Донбасу», тобто чуваків, у яких все схоплено і за яких тягнуть мазу нардепи Семенченко і Соболєв.

Це ті самі вантажі, які опиняються по той бік фронту у вигляді контрабанди. І якщо ідеться саме про них, і якщо екс-бійці «Донбасу» не гребують таким бізнесом, то чим була «блокада»? Акцією громадської непокори, чи банальним переділом ринку охоронних послуг?

Зрозуміло, яких «мирних протестувальників» може зібрати на західному кордоні України партія «Самопоміч»?

І наостанок. Всепропадли взяли собі манеру всіх незгодних з ними активних громадяни скопом називати «тітушками» та «йовбаками». Я пропоную всю тітушню, зібрану зраднюками, теж назвати якось ласково.

Наприклад – «сьомками».