До Одеси прибули два чергові новозбудовані для ВМС ЗС України малі броньовані артилерійські катери (фото)

9 вересня до Одеси прибули два малі броньовані артилерійські катери, збудовані для Військово-Морських Сил Збройних Сил України на ПАТ «Завод «Кузня на Рибальському». За інформацією командира бригади надводних кораблів капітана 2 рангу Дмитра Глухова, плавання відбулось згідно графіку, виходу з ладу вузлів і механізмів не сталося, поставлені завдання виконані.

Значимою подією в історії флоту назвав прихід катерів перший заступник командувача ВМС ЗС України контр-адмірал Андрій Тарасов.

– Цієї осені ми чекаємо на прибуття до місця постійного базування ще двох нових катерів, яким належить пройти державні випробування з подальшим включенням до складу Військово-Морських Сил Збройних Сил України, – сказав контр-адмірал Андрій Тарасов. – Нові катери біля наших причалів – це свідчення успішної реалізації Державної програми розвитку Збройних Сил України, – додав він.

Як повідомлялося, у 2016 році до складу ВМС ЗС України були включені новозбудовані на ПАТ «Завод «Кузня на Рибальському» малі броньовані артилерійські катери «Аккерман» і «Бердянськ».

Джерело

Автор