На кордоні з Польщею у відповідності до діючого законодавства діють додаткові тимчасові обмеження

Державна прикордонна служба України наголошує, що прикордонники, виконуючи завдання з охорони державного кордону, діють виключно в межах чинного законодавства.

Зокрема, для посилення контролю за дотриманням прикордонного режиму, запобігання правопорушенням в межах прикордонної смуги і контрольованих прикордонних районах та для захисту національної безпеки на державному кордоні України, у відповідності до Законів України «Про Державну прикордонну службу України» та «Про державний кордон України», «Положення про прикордонний режим», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 липня 1998 року №1147, на ділянках кордону можуть вводитися додаткові тимчасові режимні обмеження.

З-поміж інших ділянок такі обмеження діють до кінця року на ділянці Мостиського прикордонного загону. Детально ознайомитися із ними можна на сайті Держприкордонслужби за посиланням.

Додаткові тимчасові режимні обмеження запроваджені у Яворівському, Мостиському, Старосамбірському та Турківському контрольованих прикордонних районах Львівської області. Така норма діє задля недопущення ускладнення ситуації (обстановки) на державному кордоні та протидії незаконному переміщенню поза пунктами пропуску через державний кордон товарів і транспортних засобів.

Серед іншого у прикордонній смузі та контрольованому прикордонному районі регламентується порядок в’їзду, перебування, проживання, пересування громадян України та інших осіб, а також обмеження у використанні літальних апаратів, квадрокоптерів та інших безпілотних літальних апаратів тощо.

Зважаючи на те, що 10 вересня деякі політичні партії та депутати анонсують проведення поблизу пункту пропуску «Краківець» на кордоні з Польщею масових акцій, це створює додаткові ризики виникнення конфліктних ситуацій та інших провокацій. В зв’язку з цим  Держприкордонслужба України повідомляє представників засобів масової інформації, що 10 вересня робота представників медіа в пункті пропуску «Краківець» буде обмежена. Всі коментарі з зазначеної теми можна буде отримати поряд з пунктом пропуску, де буде облаштована площадка для комунікації.

Також інформуємо, що польська сторона теж повністю обмежує роботу будь-яких засобів масової інформації в своєму пункті пропуску «Корчова», що розташований навпроти українського «Краківця».

Джерело

Автор