Україна продовжує вивчати можливості співпраці з провідними китайськими компаніями (фото)

Заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості Анатолій Корзун провів зустріч із представниками проекту «Китайська Машинобудівна Інжинірингова Корпорація». Під час зустрічі. Китайські колеги поінформували про місце корпорації на ринку та можливості інвестування в енергетичний сектор України.

Зокрема, повідомили про зацікавленість у вивченні можливостей реалізації спільних проектів з модернізації енергетичних об’єктів, – вугільних шахт, об’єктів з генерації та передачі енергії. Також підкреслили зацікавленість у підписанні довгострокових угод та перспективність українсько-китайської співпраці.

Українська сторона поінформувала про потреби енергетичного сектору в інвестиціях, зокрема про плани щодо модернізації українських державних вугледобувних підприємств з метою підвищення їх ефективності. Також Анатолій Корзун поінформував про законодавче забезпечення та підтримку бізнесу в Україні та повідомив про здійснення процедур закупівлі для державних підприємств через систему Prozorro.

За підсумками зустрічі сторони домовилися опрацювати можливості залучення інвестицій в енергетичний сектор України.

Джерело

Автор