Зради і перемоги тижня. 1 – 7 вересня 2017 року

Дмитро Вовнянко

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня_перемогатижня

Розглянемо події 1 – 7 вересня 2017 рр.

ЗРАДА

На Донбасі кількість незаконно утримуваних терористами українців станом на 2 вересня зросла до 144 осіб.

Із фасаду елітного магазину “Емпоріум” на вулиці Грушевського, 4 в Києві зникли знамениті патріотичні графіті “Ікони революції”, створені під час Революції гідності на початку 2014 року. Це викликало обурення серед активістів. Протестувальники розбили скляні двері магазину й розписали вікна червоною фарбою. Біля входу склали автомобільні шини й підпалили їх.

Сукупний державний (прямий) і гарантований державою борг України в липні 2017 року зріс на 1,4%, або на $1,05 млрд – до $76,06 млрд.

НАЗК виявило порушення у декларації міністра Авакова. Міністр продав картину за 1,5 млн гривень, не вказавши при цьому цю інформацію в розділі “Видатки й угоди”.

У Києві біля Верховної Ради та Кабінету міністрів власники авто з іноземними номерами проводять акцію протесту. Вони заблокували вулицю Грушевського та вимагають внести зміни до Митного кодексу України щодо легалізації автомобілів із іноземною реєстрацією за прийнятною ціною.

У Рокитнівському районі Рівненської області сталася ДТП, у якій загинули четверо відомих політологів і громадський активіст: Олександр Маслак, Олексій Курінний, Олександр Ніканоров, Володимир Карагяур.

За вісім місяців 2017 року ІМІ зафіксував на території України 172 випадки порушень свободи слова.

ПЕРЕМОГА

Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про системи біометричного контролю для громадян іноземних держав та впровадження електронної системи попередньої реєстрації громадян РФ, які мають намір в’їхати в Україну.

Україна сплатила понад $500 млн відсотків за реструктуризованими євробондами.

Президент підписав закон про амністію, який поширюється на учасників АТО. Під амністію підпадають учасники бойових дій, які захищали суверенітет і територіальну незалежність країни та які не вчинили тяжких злочинів.

Українського військового льотчика, полковника Олександра Оксанченка було визнано найкращим на міжнародному авіапоказі “Czech International Air Fest-2017” у Чехії.

Державний концерн “Укроборонпром” бере участь у 25-й Міжнародній виставці оборонної промисловості MSPO-2017, яка проходить у місті Кельце (Польща). Представлені 18 підприємств. Представлено новітній танк ПТ-17, що є результатом глибокої модернізації танку Т-72 силами українських та польських фахівців.

Міноборони притягнуло до відповідальності осіб, які поставляли до частин неякісні продукти. 16 посадових осіб неналежно виконували свої службові обов’язки.

Кабінет міністрів підтримав законопроект щодо ліквідації податкової міліцію.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.