Мінекономрозвитку створило міжвідомчу експертну групу для інтенсифікації співпраці з НАТО

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України створило міжвідомчу експертну групу з підготовки та виконання рішень Спільної робочої групи Україна – НАТО з питань економічної безпеки (СРГЕБ). Група створена у рамках виконання Річної національної програми під егідою Комісії Україна-НАТО на 2017 рік.

Міжвідомча експертна група – тимчасовий консультативно-дорадчий орган при Мінекономрозвитку, метою якого стане розробка пропозицій щодо пріоритетних завдань і заходів, спрямованих на розвиток ефективного співробітництва України з НАТО. Головою міжвідомчої експертної групи є Юрій Бровченко, заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України – Національний координатор з питань співробітництва України з НАТО в економічній сфері. До складу міжвідомчої експертної групи увійшли представники Мінекономрозвитку, Міноборони та ДК “Укроборонпром”.

Міжвідомча експертна група аналізуватиме стан співробітництва України з НАТО у  економічних та ресурсних аспектах, готуватиме узгоджені пропозиції щодо перспективних напрямів такого співробітництва та шляхи удосконалення форм взаємодії. Також, група буде моніторити реалізацію домовленостей та вивчатиме проблемні питання, пов’язані з виконанням домовленостей, досягнутих на засіданнях СРГЕБ. Крім того, міжвідомча експертна група здійснюватиме підготовку рекомендацій щодо необхідності залучення консультаційної, дорадчої та технічної допомоги НАТО, ініціюватиме розроблення відповідних міжнародних програм/залучення технічної допомоги.

Джерело