На Чернігівщині триває конкурс на кращий танковий взвод Збройних Сил України (фото)

На військовому полігоні поблизу селища Гончарівське на Чернігівщині, триває конкурс на кращий танковий взвод Збройних Сил України.

Протягом семи днів воїни-танкісти з різних видів вітчизняного війська виборюють для свого взводу право називатися кращими в державі.

Армійці змагаються у п’яти номінаціях: спортивна, професійна, водіння бойової машини, наступальний та оборонний бій.

Загальний результат команди визначається кількістю набраних балів. У окремій номінації взвод може набрати до 540 балів. Максимальна кількість за п’ять номінацій – 2780 балів.

Особливістю цьогорічних змагань є те, що в програму додали нові завдання, які довелося виконувати минулорічним переможцям конкурсу –  танкістам 14 окремої механізованої бригади навесні у змаганнях «Танковий виклик сильної Європи-2017» (Strong Europe Tank Challenge 2017) у Німеччині. Також в програму включено завдання, аналогічні тим, які виконують танкісти на полі бою в зоні проведення АТО.

– Наразі, під час змагання змінено штатну структуру танкового взводу, – розповів голова оргкомітету конкурсу полковник Олексій Таран. – Під час виконання завдань танкісти «воюють» на чотирьох бойових машинах. Два танки ведуть вогонь по цілям, інші два – забезпечують їхнє прикриття. Акцент командуванням ставиться на збереженні життя екіпажу.

Призовий фонд змагань складає 200 тисяч гривень. Кращий, за підсумками конкурсу, танковий взвод вітчизняного війська, отримає винагороду у розмірі 100 тисяч гривень. Володарі другого і третього місць – 60 та 40 тисяч гривень відповідно. Також своєрідним бонусом є право виступу на міжнародному рівні.

Джерело