Як облаштують тимчасові відділення прикордонної служби (презентація)

Державна прикордонна служба України вивчає передовий світовий досвід оперативного вирішення тактичних завдань з охорони кордону. Про це на своїй сторінці в Facebook написав Голова прикордонного відомства Петро Цигикал.

«Сьогодні необхідність підвищення щільності системи охорони кордону ні у кого не викликає сумніву. На східній, південній та північній ділянках ми маємо реальну гібридну загрозу, яка генерується Російською Федерацією. Постійна активність злочинних груп, що займаються організацією контрабандних каналів та переправленням незаконних мігрантів на західній ділянці також викликає серйозне занепокоєння», – зазначив очільник Держприкордонслужби.

Петро Цигикал відмітив, що Адміністрація Держприкордонслужби вбачає 2 основні шляхи, які дозволять суттєво знизити рівень протиправної діяльності на кордоні та мінімізувати будь-які ризики. Перший з них стосується посилення відповідальності за незаконне порушення кордону України та контрабандну діяльність, а другий – підвищення щільності системи охорони кордону шляхом розгортання тимчасових відділень прикордонної служби та активізацією діяльності інституту прикордонних інспекторів.

«Що стосується відділень прикордонної служби, то організаційно вони будуть входити до складу відділів прикордонної служби і розташовуватися на відстані не більше, ніж 20 км один від одного. Розгортання таких тимчасових містечок не потребує багато часу та додаткового виділення земель», – відмітив Голова Держприкордонслужби.

Це суттєво дозволить підвищити щільність та ефективність охорони державного кордону.

Також зазначається, що зараз Адміністрація Держприкордонслужби спільно із Національною академією відомства всебічно вивчають організаційні та матеріальні аспекти, по’вязані із реалізацією цієї ідеї.

«Впевнений, що, зосередившись на головному та об’єднавши зусилля, ми зробимо наш кордон ще більш захищеним та безпечнішим», – наголосив Петро Цигикал.

Джерело