Економ-тиждень. 30 серпня – 5 вересня

Економ_тиждень! Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни.

Розглядаємо події 30 серпня – 5 вересня 2017 р.

АКТИВ. Рейтингове агентство Moody’s Investors Service підвищило рейтинги шести українських банків слідом за недавнім підвищенням суверенного рейтингу України. Серед них – три державны банки.

ПАСИВ. Керівник одного із територіальних управлінь Пенсійного фонду в Луганській області та керівник управління соціального захисту населення однієї з міськрад області нараховували пенсії на померлих осіб. За такою схемою фігуранти привласнили понад 600 тис. гривень бюджетних коштів, стверджують у поліції.

АКТИВ. Заборгованість підприємств перед НАК “Нафтогаз України” за газ станом на 29 серпня 2017 року зменшилась на 1,1 млрд гривень і складає близько 29 млрд гривень.

ПАСИВ. За липень 2017 року дефіцит поточного рахунку платіжного балансу зріс до 594 млн доларів з 518 млн доларів у червні – НБУ.

АКТИВ. Президент України Петро Порошенко підписав закон про посилення відповідальності за незаконну вирубку лісу.

ПАСИВ. Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що збитки ПАТ “Укрзалізниця” від корупції та неефективного використання коштів складають 10-15 млрд доларів в рік.

АКТИВ. Міжнародне рейтингове агентство Moody’s підвищило кредитні рейтинги Києва та Харкова.

ПАСИВ. ПАТ “Укргазвидобування” заявляє, що через бездіяльність Державної служби геології та надр, компанія опинилася під загрозою збитків на суму близько 28 млрд гривень.

АКТИВ. Військова прокуратура України упродовж трьох років своєї роботи відшкодувала коштів на суму 341,7 млн гривень.

ПАСИВ. В Україні спалах африканської чуми свиней (АЧС) завдали понад 1 млрд гривень збитків.

АКТИВ. Міжнародні резерви України на 1 вересня 2017 становили понад 18 млрд доларів (в еквіваленті) за попередніми даними. Востаннє обсяг резервів перевищував цю позначку на початку 2014 року.

ПАСИВ. Обсяг іноземних капітальних інвестицій в Україну у січні-червні 2017 р. склав 2 млрд 343,8 млн. гривень, що в 1,9 рази менше, ніж за аналогічний період 2016 р.

АКТИВ. Україна входить в топ-10 найбільших постачальників агропродукції до ЄС. Обсяги експорту української продукції до ЄС у першому півріччі склали $9,4 млрд.

АКТИВ. Міністр оборони Степан Полторак підписав план фінансування будівництва гуртожитків для військовослужбовців-контрактників. Він повідомив, що для будівництва 100 гуртожитків для українських військових державним бюджетом передбачено 1 млрд гривень.

Слідкуємо. Рахуємо. Заробляємо. І до зустрічі за тиждень!

Автор