Держприкордонслужба отримає від Канади медичне обладнання та екіпірування на 2 мільйони канадських доларів (фото)

Проект передбачає постачання медичного обладнання та захисного військового не смертоносного екіпірування. Допомогу отримають Центральний клінічний госпіталь ДПСУ, Клінічний госпіталь ДПСУ в Одесі та окрема комендатура охорони і забезпечення ДПСУ.

Про це сьогодні, 5 вересня, йшлося під час робочої  зустрічі міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з очільником Державної прикордонної служби Петром Цигикалом та Надзвичайним та Повноважним Послом Канади в Україні Романом Ващуком.

Арсен Аваков подякував уряду Канади за підтримку, яку вони надають України в нелегкий для нашої країни час.

«Я вдячний канадській стороні за матеріальну та моральну підтримку, яку вони надають нам з початку військових дій», – заявив міністр внутрішніх справ.

Арсен Аваков нагадав, що у березні 2016 року між Державною прикордонною службою України та Міністерством закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади підписано Меморандум про взаєморозуміння з метою співпраці у сфері посилення безпеки та стабільності в Україні.

«Меморандум передбачає надання допомоги на суму 2 мільйони канадських доларів, які будуть витрачені на постачання медичного обладнання та захисного військового не смертоносного екіпірування», – зазначив міністр.

Своєю чергою Петро Цигикал сказав, що в рамках Меморандуму ще у квітні Одеський клінічний госпіталь отримав першу допомогу.

«Ми вдячні Уряду Канади за підтримку. Одеський клінічний госпіталь отримав надсучасну рентгенівську установку, яка допомагає в лікуванні поранених прикордонників. Це обладнання коштує понад 6 мільйонів гривень. І ця зустріч ще раз підтверджує нашу послідовну роботу», – сказав очільник Держприкордонслужби.

Надзвичайний та Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук підкреслив, що канадська сторона позитивно оцінює хід реформи МВС й надалі допомагатиме посилювати безпеку кордонів.

Нагадаємо, під час візиту міністра внутрішніх справ до Канади у грудні 2016 року, сторони домовилися про надання канадською стороною 8,1 мільйонів доларів на розбудову поліції. Допомога надходить протягом 2017 року у рамках проекту міжнародної технічної підтримки.

Джерело

Автор