У Головному управлінні НГУ відбулась зустріч із Групою радників США (фото)

05 вересня відбулась робоча зустріч керівництва Національної гвардії України із представниками Групи радників з питань доктрини та освіти (Doctrine and Education Advisory Group).

В ході зустрічі представники Головного управління ознайомили американських колег із основними напрямками діяльності та реформування НГУ. Окремо гостей було поінформовано про реформування системи підготовки особового складу, з урахуванням змін, внесених після участі підрозділів нацгвардії в спільних американо-українських навчаннях «Безстрашний гвардієць» (Fearless Guardian).

Начальник оперативного управління штабу генерал-майор Олексій Надточий розповів представникам Групи радників про структуру Національної гвардії, її функції та бойові завдання: «В залежності від завдань, функції Національної гвардії умовно можна поділити на три групи: перша група – це функції мирного часу, правоохоронні функції. Друга група – це функції, що виконуються військовими методами та за певних умов зростання загроз переходять зі сфери безпеки до сфери оборони, також третя група – суто військові функції притаманні силам оборони».

Американських колег зацікавило, як на одну структуру покладається така велика кількість завдань, адже в Сполучених Штатах ті ж самі задачі виконують три або навіть чотири незалежних агентства.

Також Американську сторону було поінформовано про розвиток навчальних центрів та навчально-матеріальної бази Національної гвардії України.

«На сьогоднішній день згідно постанови Кабінету Міністрів створено Міжнародний міжвідомчий багатопрофільний центр у селі Старе. Також в НГУ функціонує 11 навчальних центрів та 15 стрільбищ. Триває активна робота з розвитку Міжнародного центру, реалізація даного проекту дозволить узагальнювати досвід правоохоронних структур країн партнерів, з якими проходитимуть спільні навчання, – зазначив начальник управління бойової та спеціальної підготовки Головного управління НГУ генерал-майор Олег Гарчу, додавши, що чисельність військовослужбовців НГУ за останні роки зросла  майже на 10 тисяч.

«Проводиться активна робота щодо поповнення лав Національної гвардії. За планом до 2020 року загальна кількість особового складу має бути 60 000, чверть з яких перебуватиме у резерві», – підсумував генерал-майор Олег Гарчу.

В ході дискусії також було обговорено важливість участі представників Національної гвардії України в майбутньому засіданні Виконавчого комітету Багатонаціонального об’єднаного координаційного комітету, що пройде в середині вересня в місті Штутгарт, Німеччина. На засіданні представники НГУ матимуть змогу обговорити надання матеріально-технічної допомоги нацгвардії та участь в спільних міжнародних заходах.

Джерело

Автор