Україна та В’єтнам зацікавлені у розвитку двостороннього торговельно-економічного співробітництва

В ході офіційного візиту до СРВ з 4 по 6 вересня Міністр закордонних справ України Павлом Клімкін зустрівся з Віце Головою Народного комітету провінції Нінь Бінь паном Тонг Куанг Тхін.

Сторони обговорили розвиток співпраці України та В’єтнаму у сферах туризму, культури та контактів між людьми. Була розглянута необхідність розробки та застосування практичних механізмів популяризації історичних і культурних пам’яток В’єтнаму серед українських туристів, а також обміну діловою інформацією між бізнесменами двох країн.

Міністр повідомив співрозмовнику, що розвиток двостороннього співробітництва з В’єтнамом входить до зовнішньополітичних пріоритетів України у Південно-Східній Азії.

Сторони погодились, що розвиток міжрегіональних зв’язків між провінцією Нінь Бінь і одним з регіонів України сприятиме суттєвому зростання обмінів в освітній та культурній сферах. У вищих навчальних закладах України студенти з провінції Нінь Бінь матимуть змогу набути освіту світового рівня, що стане в нагоді для розвитку регіону.

Міністр запросив пана Тонг Куанг Тхін та делегацію провінції відвідати Україну для встановлення міцних і взаємовигідних зв’язків з одним із регіонів нашої країни.

Джерело