Уряд затвердив перелік критичних технологій у виробництві озброєння

Уряд затвердив перелік критичних технологій у сфері виробництва озброєння та військової техніки та план заходів, які мають забезпечувати їх державну підтримку. Відповідне розпорядження Кабінету Міністрів №600-р прийнято 30 серпня 2017 року.

Перелік критичних технологій включає технології створення засобів ураження та захисту від них, електроніки, матеріалознавства, інформаційні, оптичні, хімічні, позиціонування, навігації і часу та технології тактичної медицини.

План заходів щодо забезпечення державної підтримки критичних технологій у сфері виробництва озброєння та військової техніки передбачає формування пропозицій до переліку критичних технологій, планування науково-дослідних робіт у цій сфері та сприятиме впровадженню науково-технологічних розробок у створення та виробництво озброєння і військової техніки. Зокрема, йдеться про врахування під час оновлення пропозицій нових технологій, які створюють передумови для подальшого розвитку висококонкурентних технологічних напрямів, мають перспективи до застосування у сфері виробництва озброєння та військової техніки.

Рішення Уряду конкретизує напрями наукових досліджень і розробок у сфері критичних технологій та підвищує ефективність використання їх результатів.

Джерело

Автор